Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ženska reprezentacija upisala poraz od favorizirane Slovačke

Ženska reprezentacija upisala poraz od favorizirane Slovačke
1

Dok je na Maksimiru muška reprezentacija dočekala Švedsku, ženska izabrana vrsta u Umagu je započela pripreme za kvalifikacije za EP 2013. Izgubile su 4-1

VIDEO

Prijestupnog dana u godini osim muške nogometne reprezentacije nastupila i ženska izabrana vrsta.Hrvatske reprezentativke su u sklopu priprema za kvalifikacijske utakmice za EP 2013.izgubila danas u Umagu u prorijeđenom sastavu 4-1 od selekcije Slovačke.

Nažalost, ovoga puta na okupljanje nisu došle standardne reprezentativke Leonarda Balog, Dragica Cepernić i Kristina Šundov, koje se oporavljaju od ozljeda. Našoj izabranoj vrsti nedostajale su još i mlada kapetanica Iva Landeka, koja igra u bundesligašu USV Jeni, Maja Joščak, najbolja golgeterica reprezentacije i ponajbolja nogometašica ŽNK Osijeka i Dušanka Juko iz Rijeke. 

Bivši golman Dinama i hrvatske reprezentacije, a sada golmanski trener u ženskoj reprezentaciji Tomislav Butina prokomentirao je utakmicu.

- To je nama kao da Barceloni nedostaje pola ekipe. No, što je tu je. Usprkos visokom porazu, cure su igrale dobro. Dobili smo priliku isprobati nekoliko igračica iz U17 i U19 reprezentacija pred kojima su zasigurno velike karijere. U petak imamo novu šansu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon vrlo dobrog poluvremena, dominacije u posjedu lopte i nekoliko poluprilika, u 38. minuti dolazi hladan tuš. Klechova pogađa glavom nakon kornera za vodstvo Slovačke. Bio je to ujedno i prvi udarac Slovakinja prema vratima Nicole Vuk. 

Potaknute vrlo dobrim prvim poluvremenom, Hrvatice su još odlučnije krenule prema golu Slovačke. Pritisak se isplatio u 52. minuti kada Žigić prekrasnim golom iz slobodnog udarca matira Gazdikovu na vratima Slovačke.

Mnogo iskusnija reprezentacija Slovačke (trenutno vodeća u skupini ‘5’ kvalifikacija za EP), prelazi u vodstvo u 61. minuti (Feckova 1:2), te sa dva brza gola u 79. i 83. minuti odlučuje pobjednika protiv neiskusnih Hrvatica. 

- Prvo poluvrijeme cure su sjajno odigrale ''presing“, nažalost Slovakinje nam prvim udarcem na gol dolaze u vodstvo. Žao mi je što je ovako ispalo i što im nisam mogla pomoći. U petak ćemo pokušati zadržati igru iz prvog poluvremena pa će možda i rezultat biti bolji - rekla je kapetanica Landeka koja zbog ozljede nije mogla nastupiti.

Priliku za uzvrat Hrvatska ima već ovaj petak u 12 sati na stadionu u Umagu.      

Hrvatska - Slovačka 1-4 (0:1 Klechova (38.), 1:1 Žigić (52.), 1:2 Feckova (61.), 1:3 Klechova (79.),  1:4 Bartovičova (83.))

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...