Obavijesti

Sport

Komentari 13

Žestoki rurski derbi pripao je Borussiji, Bayern opet sjajan...

Žestoki rurski derbi pripao je Borussiji, Bayern opet sjajan...
1

Sjajnu utakmicu odigrao je Bayern Nike Kovača koji je 'nakantao' Nürnberg na domaćem terenu. U ljutom njemačkom derbiju između Schalkea i Dortmunda slavili su gosti s 2-1

VIDEO

U utakmicama 14. kola Bundeslige Bayern je bio uvjerljiv u bavarskom derbiju, Borussia Dortmund slavila je u rurskom derbiju, a Andrej Kramarić zabio i asistirao u remiju Hoffenheima.

Čini se kako je Niko Kovač napokon pronašao pravi recept za uspjeh na klupi Bayerna koji je pobijedio Nürnberg 3:0 na Allianz Areni i tako svojim navijačima pružio posebno slatko slavlje u bavarskom derbiju. Također, minhenskom velikanu ovo je bio treći uzastopni trijumf u deset dana!

Robert Lewandowski bio je dvostruki strijelac, a zabijao je nakon odbijanaca u 9. i 27. minuti za dva gola prednosti domaćina s kojima se otišlo na odmor. U nastavku je gol pridodao i neuništivi Franck Ribery koji je u 57. minuti iskoristio nespretnost gostiju i zabio drugi ligaški gol u sezoni.

Rurski derbi otišao na stranu Dortmunda

Osim bavarskog, u Gelsenkirchenu je odigran puno atraktivniji rurski derbi u kojem je Borussia Dortmund slavila kod Schalkea 2:1.

Gosti su poveli već u 7. minuti kada je Delaney zabio glavom nakon ubačaja Reusa iz slobodnog udarca, ali radilo se o prvom i posljednjem udarcu u okvir gola u prvom dijelu.

Bundesliga - Schalke 04 v Borussia Dortmund

Rudari su puno bolje ušli u drugo poluvrijeme i imali premoć u posjedu lopte i prilikama pred golom te došli do poravnanja u 61. minuti nakon što je Reus skrivio penal, a uspješan s 11 metara bio Caligiuri.

Usprkos lošijoj igri i podređenosti u većem dijelu nastavka, Borussia je uspjela vratiti prednost na svoju stranu. Strijelac je bio englesko čudo od djeteta Jadon Sancho koji je u 74. minuti sjajno prošao suparnike i iskosa poslao loptu pored Fahrmanna.

Kramina dominacija

Andrej Kramarić imao još jedan sjajan nastup u dresu Hoffenheima za koji je zabio gol i u osmoj uzastopnoj utakmici i tako svojoj momčadi donio bod iz Wolfsburga (2:2).

No, hrvatski napadač nije bio samo strijelac, već i asistent za gol Belfodila kojim je njegova momčad povela u 4. minuti. 

Vukovi su preokrenuli autogolom Bičakčića iz 28. minuti i zgoditkom Ginczeka iz 31. minuti, a u 71. Kramarić se našao na pravom mjestu i zabio s pola metra udaljenosti nakon što mu je loptu glavom spustio Kaderabek. 

Josip Brekalo za Wolfsburg je igrao od 66. minute.

Bayer Leverkusen je pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijedio Augsburg golom Alarija iz 75. minute, a Freiburg s 3:0 bio bolji od RB Leipziga zahvaljujući golovima Petersena, Waldschmidta (11 m) i Frantza.

Cijelu utakmicu za Bayern Leverkusen odigrao je hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj na poziciji desnog beka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve