Obavijesti

Sport

Komentari 14

ZG STRONG: Najbolji svjetski obarači ruke stižu u Zagreb

ZG STRONG: Najbolji svjetski obarači ruke stižu u Zagreb

Na posljednjem, 17. katu zagrebačkog Westina održat će se 6. Svjetski kup u obaranju ruke. Nastupit će natjecatelji iz tridesetak zemalja

VIDEO

U nedjelju, 7. srpnja 2019. godine u zagrebačkom hotelu Westin odvijat će se pomalo neuobičajeno natjecanje za jednu od najglamuroznijih dvorana u Hrvatskoj. Naime, s prekrasnim pogledom na cijeli Grad održat će se šestu godinu zaredom Svjetski kup u obaranju ruke 'ZG STRONG'.

Nastupit će osim najboljih hrvatskih natjecatelja i tristotinjak top natjecatelja iz tridesetak država Europe, Amerike, Azije i Afrike, a ove godine posebno se očekuje i open klasa desne ruke, u kojoj se pobjednici svih težinskih kategorija, koji su već osvojili novčane nagrade, međusobno bore za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Svjetski kup održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gradonačelnika Grada Zagreba te Središnjeg državnog ureda za sport.

- Ovo je jedini turnir s pogledom na glavni grad na svijetu, na kojem se osim novčane nagrade, osvaja i prestižni pehar pobjednika Svjetskog kupa, zbog kojeg dolaze neki od najboljih i najjačih sportaša u našem sportu, ističe Aleksandar Jakovac, dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke i glavni organizator Svjetkog kupa u Zagrebu te dodaje kako je spoj luksuznog Westin hotela, full VIP tretmana sportaša s pozivnicama, prijevoza luksuznim limuzinama i novčanih nagrada dobitna kombinacija kako za sportaše tako i za gledatelje koji će moći na jednom mjestu vidjeti snagatore od 210 centimetara visine s preko 150 kilograma mišića.

Boje Hrvatske u najtežoj kategoriji branit će Josip Poleš iz Sinja, 207 cm visine uz 'skromnih' 120 kg te gorostas iz Dugog Sela Viktorio Sović. Obojica su višestruki prvaci Hrvatske u najtežoj kategoriji, a Viktorio je trenutno sedmi na svijetu, što je jedan od najboljih seniorskih uspjeha hrvatskih natjecatelja.

Najbolji hrvatski reprezentativac u kategoriji osoba s invaliditetom te aktualni prvak Europe u kategoriji - 70 kg, Luka Drokan, svakako je najozbiljniji kandidat za osvajanje prestižne titule osvajača Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom. Luka nadodaje kako je tempirao formu za srpanj kako bi na domaćem terenu uzeo zlato te time zaokružio najupješniju godinu do sada.

U nedjelju će biti borbi i u ženskoj kategoriji, juniora i osoba s invaliditetom te jedne kategorije koja je specifična samo za zagrebački Svjetski kup, a to su početnici gdje se mogu oprobati svi koji nisu do sada nikada nastupali na profesionalnom natjecanju. Dakle, navratite i oprobajte se ili samo sjednite i uživajte u vrhunskim sportašima ovog u svijetu vrlo popularnog sporta.

Više o samom programu natjecanja možete pronaći na službenoj stranici natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače