Obavijesti

Sport

Komentari 42

Žižić i Nurkić u fantastičnom duelu, Harden zabio 58 koševa

Žižić i Nurkić u fantastičnom duelu, Harden zabio 58 koševa
1

Zabio je Ante 16 poena, imao osam skokova te zalijepio dvije blokade u 26 minuta igre, no na suprotnoj strani Nurkić je imao povijesni učinak... Triple double i pet blokada!

VIDEO

Još jedna večer napadačkih rapsodija odvila se sinoć u NBA ligi.

James Harden igra bez dva najbolja suigrača, a u Teksasu su njegovi Rocketsi dočekali Netse. Znalo se da će Harden trpati bez milosti, ali on je nadmašio sva očekivanja i zabio nestvarnih 58 poena, a uhvatio je i deset skokova te šest asistencija. Igrao je James 45 minuta, no momčad je ipak - izgubila u produžetku...

Pomagali su mu Eric Gordon i PJ Tucker, svaki s po 20 poena, no dvojac Spencer Dinwiddie i Jarrett Allen rekli su im - ne može! Talentirani centar imao je 20 poena i 24 skoka, a zalijepio je i tri blokade, dok je Dinwiddie zabio 33 poena i imao čak deset asistencija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A zanimljivije je što su Rocketsi uspjeli prosuti... Vodili su osam oko minutu prije kraja četvrte četvrtine, a u produžetku su gubili sedam razlike minutu i pol do kraja. I opet izgubili! Brooklyn se napokon budi, prvi put nemaju negativan omjer kroz 46 utakmica još od 2013. godine.

Rocketsi su sada na omjeru 25-19, a Netsi su izjednačili broj pobjeda i poraza (23-23).

Balkanski duel

Portland Trail Blazersi dočekali su Cleveland Cavalierse te očekivano lako slavili 129-112, no fokus večeri bio je na duelu balkanski centara - Ante Žižića i Jusufa Nurkića.

Tristan Thompson igrao je loše, a Ante je dobio priliku i itekako je iskoristio! Zabio je 16 poena, imao osam skokova te zalijepio dvije blokade u 26 minuta igre, no na suprotnoj strani Nurkić je imao povijesni učinak... Triple-double s deset poena, deset skokova i deset asistencija, no još bitnije, uz to je imao i - pet blokada!

- Samo pokušavam napraviti prave poteze. Ne idem nužno po poene ili asistencije, samo pokušam stati na parket, zabaviti se i napraviti pravi potez u pravo vrijeme - rekao je Jusuf.

Bosanskoj zvijeri pomogao je još i Damian Lillard s 33 poena.

Curryjeva povijesna kanonada

A Stephen Curry je opet ušao u fantastičnu šutersku formu te postao prvi igrač u povijesti lige koji je u tri utakmice zaredom stavio osam ili više trica!

Zabio je Chef 41 poen, od toga devet trica te u pravoj rapsodiji koševa odveo Warriorse do pobjede 147-140 nad Pelicansima. Čupali su za Pelikane Davis (30 poena, 18 skokova i sedam asistencija), Holiday (25 poena, šest skokova, sedam asistencija) i Nikola Mirotić (29 poena, od toga šest trica), no Curry i Kevin Durant koji je zabio 30 poena jednostavno nisu htjeli dati pobjedu u Oracle Areni.

Warriorsi su tako podebljali svoju prednost na tronu Zapadne konferencije te sada imaju omjer 31-14.

Svi rezultati:

Detroit Pistons - Orlando Magic 120-115
Boston Celtics - Toronto Raptors 117-108
Houston Rockets - Brooklyn Nets 142-145
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 101-111
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 101-105
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 129-112
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 147-140
LA Clippers  - Utah Jazz 109-129
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram