Obavijesti

Sport

Komentari 8

Zlatni Filip Hrgović (23) bio je košarkaš i želio igrati u NBA-u

TAJNE Europski boksački prvak Filip Hrgović zbog ozljeda se ostavio košarke. Druga najbliža dvorana mu je bila boksačka. U Bugarskoj se popeo na krov Europe

VIDEO

Kako sam proslavio pobjedu? Otišao sam na pizzu. To je običaj da se nakon dobrog uspjeha počastimo večerom, rekao je Filip Hrgović.

Nakon pune 42 godine Hrvatska ima europskog prvaka u boksu. Legendarni Mate Parlov postao je europski prvak 1971. u Madridu, a dvije godine poslije u Beogradu obranio naslov. Filip je rođen 1992.

- Mate Parlov? Uh, gdje sam ja od Mate, velike sportske i ljudske veličine. Moram još puno raditi da bih ga sustigao...

Put Filipa Hrgovića nije bio karakterističan za boksače. Njegov sportski život počeo je na košarkaškom igralištu. S 15 godina je počeo graditi košarkašku karijeru i do tada nije niti jednom udario u boksačku vreću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam dobar košarkaš. S Dubravom sam bio i prvak Hrvatske. Tko zna, da sam ostao na parketu, možda bih danas igrao u NBA-u - nasmijao se Filip.

No česte ozljede koljena nisu mu dopustile da ostvari san. Morao se ostaviti košarke. Nije mu bilo lako, ali odbacio je loptu i tražio novi sport.

- Htio sam trenirati neki borilački sport, pa sam pronašao najbliži klub - objasnio je.


Taj najbliži bio je kod Leonarda Pijetraja, njegova današnjeg trenera. I tu je počela ljubav prema boksu. Samo tri godine poslije prvog susreta s rukavicama i ringom, Filip je 2010. postao svjetski prvak. Potom je osigurao plasman na OI u Brazilu.

- Ispunjen je tek jedan dio sna, drugi je olimpijsko odličje. Borio sam se s većinom teškaša, od nekih sam gusto izgubio, a neke sam pobijedio. Imam šanse za odličje - rekao je Filip.

A nakon Igara odlazi među profesionalce.

Velika obitelj Hrgović: Svi gledaju i bodre Filipa

Nakon svakog Filipova uspjeha u zračnoj luci čekaju ga članovi obitelji. Otac Petar, sestra Marta, brat Ivan, baka Marica, brat Matija, mama Iva i sestra Ivana.

- Znao sam da Filipa ništa osim prvog mjesta neće zadovoljiti - rekao je nekoliko puta Filipov tata Petar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)