Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zlatni izbornik naših barakuda: Bećar koji živi za vaterpolo...

Zlatni izbornik naših barakuda: Bećar koji živi za vaterpolo...
1

Moja Marijana došla je u Budimpeštu prije polufinala Svjetskog prvenstva i do kraja je bila uz mene, kaže izbornik nakon uspjeha karijere, svjetskog zlata

VIDEO

Bio sam samouvjeren, miran. Došli smo ovamo po zlato i vjerovao sam, ma znao sam da ćemo ga i uzeti, govorio je jutro nakon velikog finala i pobjede protiv Mađarske te prije povratka u Zagreb Ivica Tucak.

S “barakudama” je pokorio vaterpolski svijet u Budimpešti, svi su na kraju morali zapljeskati Hrvatskoj i Tucku.

- Sigurno je ovo kruna moje karijere, od ovoga je veće samo olimpijsko zlato, a njega ćemo, nadam se, uzeti u Tokiju - govorio je Ivica nakon poprilično besane noći:

- Uspio sam odspavati nešto malo - rekao nam je Tucak, koji je u Budimpešti posljednjih dana imao podršku svoje supruge Marijane.

- Došla je tu prije polufinala i bila uz mene, a kad je utakmica završila, kad sam bio u bazenu, sve mi je prošlo kroz glavu. Bio je to trenutak sreće i radosti koji nikad neću zaboraviti. Izgubili smo dva velika finala u posljednje dvije godine, a sad smo napokon uzeli to zlato - rekao je Tucak.

Bio je izbornik miran ovih dana u Budimpešti. Ispijao je kavicu na terasi kafića, družio se, u prolazu se znao i našaliti, a kad je sve završilo, to je sigurno znao i proslaviti. Veselin Đuho, koji je prvi prepoznao Tucka uzevši ga 2005. za pomoćnika u Šibeniku, kaže da je izbornik “bećar”, da zna slaviti i proslaviti sa stilom...

Izbornik nije želio otkriti komu je posvetio ovu zlatnu medalju. I jučer nam je ponovio da je to nešto što želi zadržati za sebe, ali to na kraju možda otkrije najboljim prijateljima u Šibeniku.

- Ja sam vam čovjek koji vodi normalan život. Nemam nekog posebnog hobija. Najbolje se opuštam kad sam sam na treningu, kad plivam u bazenu i kad sam u svom Šibeniku na kavici s prijateljima s kojima sam odrastao. Obožavam Šibenik i u njemu sam uvijek kad nemam obveza. Živim, kako se kaže, po dalmatinski - rekao nam je izbornik koji je doslovno cijeli život u vaterpolu:

- Bio sam igrač, pa ubrzo postao i trener. Cijeli moj život je u bazenu - kaže Tucak, kojeg je teško nagovoriti da priča o Domovinskom ratu.

Bio je sudionik rata, branio je svoj Šibenik, svoju Hrvatsku.

- Ne želim puno pričati o tome. Mnogo je ljudi bilo u ratu - kaže Tucak, kojega smo upitali što je za njega značila utakmica na otvaranju bazena u Svjetskoj ligi u Gradu heroju Vukovaru u ožujku ove godine.

- Svi smo bili sretni što smo tamo. Vukovar je Hrvatska - rekao je ponosno trener kojemu se ovih dana “klanja” vaterpolski svijet.

Tucak će sutra biti u svom Šibeniku, ali slijedi mu samo kratki odmor.

- Odmorit ću se sedam-osam dana, a onda idem u Beograd na Svjetsko juniorsko prvenstvo. Idem malo to popratiti - završio je Tucak, koji ne može bez bazena i vaterpola.

Sada je na krovu svijeta i u Šibeniku ovih dana sa svojim prijateljima može “ćakulati”, zapaliti cigaretu i ispijati kavicu. Zaslužio je da uživa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj