Obavijesti

Sport

Komentari 44

Zlatni naš trap: Hrvatska je u gađanju glinenih golubova sila

Zlatni naš trap: Hrvatska je u gađanju glinenih golubova sila
1

Uspjehom Josipa Glasnovića hrvatski streljači izjednačili su se s rukometašima po broju najsjajnijih odličja na ljetnim Olimpijskim igrama. 'Kauboji' također imaju dva zlata, uz broncu

VIDEO

Trap je streljačka disciplina gađanja glinenih golubova. Gađanje pojedinačnih ciljeva je olimpijska grana već više od 100 godina. Smatra se jednom od najtežih u odnosu na druge grane, zato što je udaljenost do mete veća, a i brzina kretanja mete je brža u odnosu na druge grane natjecanja u trapu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Trap je također sport u kojem Hrvati posebno dominiraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uspjehom Josipa Glasnovića (33) hrvatski streljači izjednačili su se s rukometašima po broju najsjajnijih odličja na ljetnim Olimpijskim igrama, 'kauboji' također imaju dva zlata, iz Atlante i Atene, te broncu iz Londona.

Prvu je donijela Snježana Pejčić broncom u zračnoj pušci 10 metara u Pekingu, a na nju se nadovezao Giovanni Cernogoraz zlatom u trapu prije četiri godine u Londonu. Glasnović je svojim zlatom doveo streljaštvo u sam vrh.

Dakako, zlatne medalje na Olimpijskim igrama nedodirljivi su uspjesi, no oni nisu jedini u Josipovoj karijeri.

Na Svjetskom prvenstvu 2005. u talijanskom Lonatu, osvaja broncu u disciplini trap pojedinačno. Na Europskom prvenstvu u Granadi 2007. u istoj disciplini također osvaja  broncu. U Osijeku 2009. osvaja srebro ekipno.

Na Cipru koji je bio domaćin Europskog prvenstva 2012. Glasnović u trapu ekipno osvaja zlatnu medalju, a u trapu pojedinačno brončanu medalju. Njemački Suhl ugostio je europske streljače 2013. godine, a Josip osvaja dvije zlatne i to u disciplinama trap pojedinačno i ekipno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Mađarske se 2014. vraća sa broncom, trap ekipno. Na posljednjem Europskom prvenstvu u talijanskom Lonatu održanom ove godine, Josip je osvojio u trapu pojedinačno srebro, a ekipno zlatnu medalju.

Njegov stariji brat Anton (35) posjeduje srebrnu medalju osvojenu na Europskom prvenstvu u Osijeku 2009., kao i zlato na Europskom prvenstvu u Larnaci 2009. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...