Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Zlatu se nisam nadala, a sada idem malo prošetati po Riju'

'Zlatu se nisam nadala, a sada idem malo prošetati po Riju'
1

Presretna sam, nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu. Sada se želim odmoriti, malo prošetati po Riju. Možda ću medalju proslaviti kupanjem na Copacabani, rekla je hrvatska atletičarka

VIDEO

Nakon što je prije četiri godine u Londonu osvojila broncu u skoku u dalj, hrvatska atletičarka Mikela Ristoski uspela se na najvišu stepenicu pobjedničkog na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Ristoski je osvojila zlato u konkurenciji osoba s intelektualnim teškoćama s novim osobnim rekordom od 5,79 metara, što je osam centimetara bolji rezultat od njezina dosadašnja rekorda.

Mikaela je u četvrtoj seriji (5,67) pretekla svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk (5,55), a u zadnjoj seriji je Puljanka postavila i osobni rekord od 5.79 metara. Treća je bila Malezijka Siiti Ismail (5,20).

- Presretna sam, nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu - kazala je 26-godišnja Puležanka, članica AK za osobe s invaliditetom Medulin.

Mikela je na posljednja tri velika natjecanja gledala u leđa sjajnoj Poljakinji koja je osvojila zlato na POI u Londonu, na svjetskom prvenstvu u Dohi prošle godine, te ove godine na EP-u u Grossetu. 

- Prije početka natjecanja bila sam nervozna, no kada je krenulo natjecanje super sam se osjećala. Iz skoka u skok sam bila sve bolja i bolja - dodala je.

Ristoski je osvojila drugo zlato, te ukupno četvrtu medalju za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru, nakon zlata stolnotenisačice Sandre Paović, srebra Zorana Talića u skoku u dalj, te bronce Velimira Šandora u bacanju diska. Hrvatska sada ukupno ima 18 paraolimpijskih odličja u povijesti.

- Sada se želim odmoriti, malo prošetati po Riju. Možda ću medalju proslaviti kupanjem na Copacabani - poručila je na kraju.

Ristoski je do zlata i njezinih sjajnih rezultata posljednjih godina vodio Danial Temim s kojim surađuje već osam godina.

- Bio je to sjajan Mikelin nastup. Pobijedila je paraolimpijsku pobjednicu iz Londona, svjetsku i europsku prvakinju, te svjetsku rekorderku. Mikela se borila hrabro i super je odradila ovo finale - kazao je Temin.

Dodao je kako je taktika bila prvim skokovima osigurati medalju, a onda pokušati napasti zlato. Što se pokazalo dobitnom formulom.

- Mikela se dizala iz skoka u skok i to je bio naš dogovor. Prvo osigurati medalju, a onda napasti zlato, Bila je to uzbudljiva borba.

Mikeli je na zlatu čestitala i njezina prva trenerica Jelena Vuković, brončana u bacanju diska na POI u Ateni 2004. godine.

- Kada smo započeli s treninzima Mikela je odmah od svih njih iskočila kao netko tko ima talent i netko tko ima volje. Počeci su bili teški, bilo je dosta kriza, ali je brzo zavoljela atletiku i trening. Ona je oduvijek vrlo vrijedna i savjesna sportašica, znala sam da ako nastavi, pred njom je uspješna sportska karijera, što se pokazalo točnim. 

Hrvatski atletski izbornik Tomislav Krističević nije skrivao zadovoljstvo što je 'kraljica sportova' donijela i treću medalju za Hrvatsku u Riju nakon srebra Zorana Talića u skoku u dalj, te bronce Velimira Šandora u bacanju diska.

- Mikela je fenomenalno skakala. Pogodila je sve skokove i osobnim rekordom stigla do zlata. Poljakinja je na posljednjim natjecanjima bila bolja, no Miki je danas bila sjajna - kazao je Krističević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica