Obavijesti

Sport

Komentari 38

Zoran Mamić: Pogriješio sam, neki igrači nisu dobro odigrali

Zoran Mamić: Pogriješio sam, neki igrači nisu dobro odigrali
1

Ne mislim da sam neozbiljno shvatio Split i da sam ga podcijenio, mislio sam da će igrači koji su igrali na nekim pozicijama drugačije odgovoriti. Na žalost, to danas nije bilo tako, rekao je Mamić

VIDEO

Prvo bih čestitao Dinamu na pobjedi. Sa svojom sam momčadi uglavnom zadovoljan, ispoštivali su sve ono što sam tražio od njih. U defenzivnom smislu bili su jako dobro organizirani, dobro smo duplirali njihove bokove. Znali smo da imamo kvalitetu i snagu da izborimo nekoliko prigoda. To smo i napravili, međutim nedostajalo je koncentracije, možda i kvalitete da ih realiziramo, rekao je trener Splita Goran Sablić nakon poraza od Dinama 1-0 u nedjeljnoj utakmici na Maksimiru.

- S druge strane, trenutak inspiracije jednog Dinamova igrača (Marko Pjaca, op.a.) riješio je utakmicu. Vjerojatno je upravo to razlika između današnjeg Dinama i svih ostalih momčadi u HNL-u. Nisam tužan. Dapače, utakmica i ova igra ulijeva mi povjerenje za sljedeću koja nas čeka za tri dana doma protiv Rijeke - dodao je.

Split je napravio čak 36 faula, no Sablić za taj statistički podatak djelomično optužuje i sudački kriterij Osječanina Andreja Burila.

- S jedne strane, mi smo momčad koja je dosta agresivna i vjerojatno imamo najviše žutih kartona od svih momčadi u HNL-u. S druge strane, što se same utakmice tiče, mislim da je sudac (Andrej Burilo, op.a.) imao kriterij po kojem je dosta sjekao utakmicu svirajući faulove i nije dopuštao razvoj igre u nekim trenucima. Ipak, trebali smo se prilagoditi, mislim da smo imali jedan-dva nepotrebna žuta kartona, ali to je tako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zoran Mamić imao je razloga biti zadovoljan rezultatom, no ne u potpunosti i igrom "modrih".

- Hvala na čestitkama, ja bih isto čestitao Splitu na jako dobroj igri. Ostvarili smo vrlo tešku i važnu pobjedu. Split se pokazao onakvim kakvim smo pretpostavljali da će biti: stabilan, čvrst agresivan, kompaktan i igrački jako dobar. To je prezentirao na terenu.

- Mi smo u prvom poluvremenu stvarali određeni pritisak i imali neke situacije koje nismo iskoristili. Na našu sreću, njihova šansa u prvom poluvremenu, kad je Franjić izašao sam pred golmana, nije realizirana. U drugom poluvremenu nismo bili tako organizirani kao u prvom, Split nam je radio puno problema. Mislim da sam i ja danas prilično pogriješio u nekim svojim idejama i nije mi to žao priznati. Svaka je škola dobra, pogotovo kad završi pobjedom, onda je ipak malo lakše.

Koje su to greške koje je napravio trener Dinama?

- S obzirom na kadar i kvalitetu koju imam, pokušavam u nekim trenucima zadovoljiti neke trenutke, situacije i igrače, želim svima dati minutažu pa onda ipak nedostaje malo standardnosti i uigranosti. Moram ozbiljnije shvatiti protivnike poput Splita. Ne mislim da sam ga neozbiljno shvatio i da sam ga podcijenio, mislio sam da će igrači koji su igrali na nekim pozicijama drugačije odgovoriti. Na žalost, to danas nije bilo tako.

Na ulasku u zadnjih deset minuta i jedna i druga momčad trebale su dobiti penal jer je Zagorac oborio Hodžića pa nedugo potom Eduardo na drugoj strani Bagarića. No Burilo se nije odlučio pokazati na bijelu točku.

- Teško mi je to s linije i distance na kojoj se mi nalazimo, ne mogu i ne želim to komentirati - kazao je Sablić, a puno rječitiji nije bio ni Mamić:

- Obje su situacije diskutabilne, ali, kao što Gogi kaže, treba ih pregledati. Teško je ovako s linije reći sa sigurnošću je li ili nije bio penal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka