Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zoran Primorac: Pucar spašava izgubljeno, može biti top igrač

Zoran Primorac: Pucar spašava izgubljeno, može biti top igrač
1

Tomislav Pucar je prvi Hrvat nakon Zorana Primorca 2001. godine koji se plasirao među 16 najboljih igrača svijeta. Hrvatska reprezentacija s njim Andrejem Gaćinom i Franom Kojićem može do uspjeha i na OI u Tokiju

VIDEO

Tomislav se borio. Šteta zbog prvog seta protiv Japanca. Dominirao je, a onda ga je taj izgubljeni set na kraju skupo koštao, javio nam se Zoran Primorac nakon poraza Tomislava Pucara u osmini finala Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu. Pucar je napravio pravi podvig plasmanom među 16 najboljih igrača svijeta, posljednji put je Hrvatska tako dobar rezultat imala 2001. godine sa Zoranom Primorcem.

Pucar je na putu do osmine finala izbacio Nijemca Bastiana Stegera, zatim Kamala Achanta Sharathu iz Indije, a onda napravio pravi podvig pobjedom nad dvostrukim europskim prvakom i bivšim najboljim igračem svijeta,  Nijemcem Dimitrijem Ovčarovim. Bio je blizu plasmanu među osam najboljih na svijetu, ali Japanac Koki Niwa (8. igrač svijeta) je ipak bio jači i iskusniji.

- Ma to je odličan rezultat, posebno za tako mladog dečka. Imamo je strašno težak ždrijeb. U prvom je kolu izvukao težak meč protiv Nijemca Stegera, i drugo kolo je bio veliki skalp, a onda je stigla pobjeda protiv Ovčarova koja je bila kruna svega. Na SP je stigao u odličnoj formi - kaže Primorac.

- Pucar je pokazao da je pravi materijal, da je dobar onda kada je najvažnije. Puno stolnotenisača igra na osnovu rezultata, oni utječu na njihovu izvedbu, ali on nije takav. Pokazao je da čeka svoju šansu, da vjeruje u sebe i da je spreman izvući izgubljene situacije. Nikad se ne predaje, a to je dobro. Pred njim je lijepa karijera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:28

- Prvi set sam vodio 10-6 i tu sam malo stao i izgubio glavu. Ne znam zašto, ali mislio sam da sam već dobio set. To nije bilo pametno i taj set sam izgubio. Poslije toga glava mi nije bila najbolje zbog toga i izgubio sam ga glatko - komentirao je Pucar ispadanje s SP-a.

- U trećem setu uspio sam se mentalno vratiti, dobio ga i onda je meč krenuo, uhvatio sam ritam i došao do šanse. Kod 3-2 je bilo 10-10, odigrao sam dosta precizno, ali vratio mi je tešku loptu. Spasio sam dvije meč-lopte, imao sam svoju šansu, ali nije išlo - dodao je.

- Naravno da sam zadovoljan turnirom, vidi se napredak. Igrao sam u ožujku dva turnira, Katar i Oman, tamo sam odigrao dosta dobro i dobio nekoliko dobrih igrača. To me napunilo samopouzdanjem, tako sam nastavio i na ovom turniru i zadovoljan sam napretkom u zadnjih nekoliko mjeseci - rekao je Pucar kojemu slijede Pro turniri u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Treba mu kondicijski trener, a samo nebo zna dokle će dogurati

Zoran Primorac se uvijek javi, uvijek mi čestita, rekao je Pucar nakon rušenja Ovčarova i plasmana u osminu finala.

- Bodrim ga, čestitam i da mu par psiholoških savjeta. Kažem da ostane u sadašnjosti, da uživa u svakom trenutku jer su mu ovo najljepši igrački trenuci. Ali ne želim igračima prije meča ulaziti u glavu, on ima svoju koncentraciju i ne želim mu remetiti mir - kaže Primorac koji smatra da Pucar može postići odličan igrač, ali da mora još uvijek poraditi na nekim stvarima.

- Treba mu dobar kondicijski trener koji bi mu ubrzao igru i zaštitio ga od budućih ozljeda. Ovakvi mečevi ostavljaju traga na igraču... Ako popravi još neke stvari, bit će top igrač. Dokle će dogurati? To samo nebo zna.

- Kakav sam ja bio s 23 godine? Uh... Imao sam medalju u parovima, a pojedinačno... pa bio sam okej. S 24 sam osvojio medalju na Europskom prvenstvu 1993. godine.

S Pucarom je Hrvatska dobila dva kvalitetna stolnotenisača, a prava kvaliteta će se vidjeti na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Trebao bi nas predvoditi Andrej Gaćina (32), Tomislav Pucar (23) će biti naš drugi adut, a tu je i Frane Kojić (27). 

- Gaćina bi imao odličan ždrijeb u Budimpešti da je uspio dobiti Tima Bolla. Svi Kinezi koji su bili na njegovoj strani su ispali. Igrao je odlično taj meč s Bellom, mogao je pobijediti, na kraju su odlučivale nijanse. Imamo dobru mušku reprezentaciju. Gaćina je vođa i najiskusniji, mladi Pucar i Kojić koji je odličan ekipni igrač uz njega mogu profitirati. Imamo dobru perspektivu za plasman na OI u Tokiju, a onda je tamo sve moguće - završio je Primorac.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe