Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zovi Ćiru za prvu ligu: Mogu se vratiti samo u BiH nogomet...

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 4

Ćiro Blažević (82) na korak je do preuzimanja BiH drugoligaša Sloge iz Siminog Hana. Legendarni Ćiro kaže da je spreman na povrataka u BiH nogomet gdje je do prve lige odveo tuzlansku Slobodu

Ćiro nas je jednom odveo u Premier ligu sa Slobodom, nije isključeno da to sad napravi i sa Slogom, rekao je prvi čovjek BiH drugoligaša Azmir Husić.

Ćiro Blažević je neuništiv, zagazio je u deveto desetljeće, ali i dalje je motiviran i spreman za nove izazove.

Jedan od njih je Sloga iz Siminog Hana.

- Mogu vam reći da sam izuzetno raspoložen za povratak u BiH nogometa. Ma samo bih u BiH otišao trenirati i raditi - rekao je Ćiro za Klix.ba.

Tamo bi ga dočekao čovjek s kojim je surađivao dok je trenirao tuzlansku Slobodu.

- Azmir Husić je vrlo nadaren za ono što radi. Siguran sam da će uspjeti. Bio bih počašćen da nas opet spoji nogomet, ovaj put u Slogi - dodao je Ćiro.

Posao još nije završen, ali.

- Ne mogu reći da je Ćiro sigurno novi trener, ali u povratku iz Berlina svratit ću u Zagreb kako bismo popričali - rekao je Husić.
 

Komentari (10)
  • Ajde idi vise u mirovinu "pedeju" haha, ne kuzim ovo ima 100 godina..odmori se zasluzio si..zar treba da te srce udari na terenu od nervoze i sekiracije..

    29. 1. 2018,   23:34
  • Ćiro pazi ti da te srce ne izda,rađe ti uzivaj u mirovini i prognoziraj reprezantativne rezultate jer to ti "najbolje" ide!

    29. 1. 2018,   22:48
  • tamo se još može pod zelenim stolom radit

    29. 1. 2018,   23:09