Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žrtva pedofilu: Curica koju si silovao sad je žena, gotov si!

None Foto: Reuters/PIXSELL 14

Bivši liječnik američke gimnastičarke reprezentacije, Larry Nassar, nije zlostavljao samo mlade sportašice. Kyle Stephens dolazila mu je u kuću s roditeljima, zlostavljao ju je od njezine šeste godine

Kompletno vodstvo američke gimnastičarske federacije podnijelo je ostavku u tjednu u kojem se očekuje presuda osuđenom pedofilu Larryju Nassaru (54).

Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, arrives in the courtroom during his sentencing hearing in Lansing | Autor: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Odlučeno je i da se američke gimnastičarke i gimnastičari više neće pripremati u nacionalnom kampu na Karolyi ranču u Teksasu, mjestu na kojem je bivši liječnik optužen je da je 17 godina zlostavljao curice koje su bile mlađe od 15 godina.

KUKAVICA GLEDAO U POD Oči u oči s pedofilom: Sad ćeš ti mene slušati, pogledaj me!

Nassar je već osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, a sad mu prijeti doživotna kazna zatvora nakon što je protiv njega podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje.

None Foto: Reuters/PIXSELL 23

Nassar je ušao u liječnički tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986. godine, a onda je postao liječnički koordinator deset godina kasnije i na toj je dužnosti ostao do 2015. Paralelno je od 1997. radio na sportskoj klinici u Michiganu.

Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas i McKayla Maroney osvojile su zlato na na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. i sve su svjedočile protiv pedofilskog doktora Nassara koji ih je zlostavljao, neke su imale samo 12 godina.

Victim and Olympic gold medalist Aly Raisman appears before speaking at the sentencing hearing for Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, in Lansing | Autor: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Posljednja koja je optužila Nassara je Simone Biles (20), jedna od najuspješnijih američkih gimnastičarki svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica.

Sutkinja u Michiganu dopustila je djevojkama da se na suđenju obrate pedofilu. 

Olympic Games 2016 Artistic Gymnastics UŽAS Imala je 15 godina: Seksualno me zlostavljao timski doktor...

- Stvari su se okrenule, sve smo tu, podigle smo glas i ne idemo nikamo. Došla sam se suočiti s tobom, Larry - rekla mu je bivša gimnastičarka Aly Raisman, a on je nije imao hrabrosti pogledati u oči.

- E, sad ćeš ti mene slušati! Opet sam jaka, nisam više žrtva. Pogledaj me, pogledaj nas! Ova grupa djevojaka koju si zlostavljao sad je snaga, a ti si nula - rekla je hrabra Raisman, dok se pedofil na to rasplakao.

Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, sits in the courtroom during his sentencing hearing in Lansing, Michigan | Autor: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

'Moje si roditelje uvjerio da lažem'

Ali nije zlotvor zlostavljao samo gimnastičarke. 

Kyle Stephens bila je dadilja u domu Nassarovih i prva od preko 100 djevojaka koja je svjedočila protiv pedofila. Njezina obitelj često je dolazila kod Nassarovih, a on ju je zlostavljao od njezine šeste godine.

Sudu je rekla da je bila dadilja njegovoj djeci jer je osjećala dužnost da zaštiti njegovu maloljetnu djecu.

- Koristio si moje tijelo šest godina, to ti nikad neću oprostiti. Osjećala sam kao da gubim dodir s realnošću, počela sam se pitati je li se zlostavljanje uopće dogodilo. Kako bih ostala prisebna, natjerala sam se i prisjećala svega, korak po korak. On je čak uvjerio moje roditelje da lažem - rekla je Stephens, koja se također obratila Nassaru na suđenju.

- Možda si dosad shvatio, curice ne ostaju male i bespomoćne zauvijek. Rastu u snažne žene koje su se vratile uništiti tvoj svijet - rekla mu je.

Kyle Stephens delivers a victim impact testimony during a sentencing hearing for Dr. Larry Nassar in Lansing | Autor: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Presuda Nassaru očekuje se u petak.

Komentari (36)
  • Što te ne uništi to te ojača...divim se ženama koje su se digle iznad same sebe i nisu klonile duhom...Boli me samo kad pročitam da roditelji nisu vjerovali svom djetetu i mislim da je to možda još veča trauma iz djetinstva :(

    23. 1. 2018,   09:37
  • rastemati ce ga u zatvoru! cak ni najokorijeli kriminalci ne vole pedofile. sigurno ce se predivno osjecati ka i sve te male curice koje je zlostavlja.

    23. 1. 2018,   10:03
  • Kastracija i doživotna bajbukana.

    23. 1. 2018,   09:42