Obavijesti

Sport

Komentari 36

Žrtva pedofilu: Curica koju si silovao sad je žena, gotov si!

Žrtva pedofilu: Curica koju si silovao sad je žena, gotov si!
14

Bivši liječnik američke gimnastičarke reprezentacije, Larry Nassar, nije zlostavljao samo mlade sportašice. Kyle Stephens dolazila mu je u kuću s roditeljima, zlostavljao ju je od njezine šeste godine

VIDEO

Kompletno vodstvo američke gimnastičarske federacije podnijelo je ostavku u tjednu u kojem se očekuje presuda osuđenom pedofilu Larryju Nassaru (54).

Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, arrives in the courtroom during his sentencing hearing in Lansing

Odlučeno je i da se američke gimnastičarke i gimnastičari više neće pripremati u nacionalnom kampu na Karolyi ranču u Teksasu, mjestu na kojem je bivši liječnik optužen je da je 17 godina zlostavljao curice koje su bile mlađe od 15 godina.

Oči u oči s pedofilom: Sad ćeš ti mene slušati, pogledaj me!
Oči u oči s pedofilom: Sad ćeš ti mene slušati, pogledaj me!

Nassar je već osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, a sad mu prijeti doživotna kazna zatvora nakon što je protiv njega podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje.

Victim and former gymnast Jordyn Wieber speaks at the sentencing hearing for Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, in Lansing Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor, who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, is escorted into the courtroom during his sentencing hearing in Lansing
23
| Foto: Reuters/PIXSELL/Twitter

Nassar je ušao u liječnički tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986. godine, a onda je postao liječnički koordinator deset godina kasnije i na toj je dužnosti ostao do 2015. Paralelno je od 1997. radio na sportskoj klinici u Michiganu.

Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas i McKayla Maroney osvojile su zlato na na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. i sve su svjedočile protiv pedofilskog doktora Nassara koji ih je zlostavljao, neke su imale samo 12 godina.

Victim and Olympic gold medalist Aly Raisman appears before speaking at the sentencing hearing for Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, in Lansing

Posljednja koja je optužila Nassara je Simone Biles (20), jedna od najuspješnijih američkih gimnastičarki svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica.

Sutkinja u Michiganu dopustila je djevojkama da se na suđenju obrate pedofilu. 

Imala je 15 godina: Seksualno me zlostavljao timski doktor...
Imala je 15 godina: Seksualno me zlostavljao timski doktor...

- Stvari su se okrenule, sve smo tu, podigle smo glas i ne idemo nikamo. Došla sam se suočiti s tobom, Larry - rekla mu je bivša gimnastičarka Aly Raisman, a on je nije imao hrabrosti pogledati u oči.

- E, sad ćeš ti mene slušati! Opet sam jaka, nisam više žrtva. Pogledaj me, pogledaj nas! Ova grupa djevojaka koju si zlostavljao sad je snaga, a ti si nula - rekla je hrabra Raisman, dok se pedofil na to rasplakao.

Larry Nassar, a former team USA Gymnastics doctor who pleaded guilty in November 2017 to sexual assault charges, sits in the courtroom during his sentencing hearing in Lansing, Michigan

'Moje si roditelje uvjerio da lažem'

Ali nije zlotvor zlostavljao samo gimnastičarke. 

Kyle Stephens bila je dadilja u domu Nassarovih i prva od preko 100 djevojaka koja je svjedočila protiv pedofila. Njezina obitelj često je dolazila kod Nassarovih, a on ju je zlostavljao od njezine šeste godine.

Sudu je rekla da je bila dadilja njegovoj djeci jer je osjećala dužnost da zaštiti njegovu maloljetnu djecu.

- Koristio si moje tijelo šest godina, to ti nikad neću oprostiti. Osjećala sam kao da gubim dodir s realnošću, počela sam se pitati je li se zlostavljanje uopće dogodilo. Kako bih ostala prisebna, natjerala sam se i prisjećala svega, korak po korak. On je čak uvjerio moje roditelje da lažem - rekla je Stephens, koja se također obratila Nassaru na suđenju.

- Možda si dosad shvatio, curice ne ostaju male i bespomoćne zauvijek. Rastu u snažne žene koje su se vratile uništiti tvoj svijet - rekla mu je.

Kyle Stephens delivers a victim impact testimony during a sentencing hearing for Dr. Larry Nassar in Lansing

Presuda Nassaru očekuje se u petak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida