Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zula je okupio 'NBA Hrvatsku': Budite sigurni, svi žele igrati...

Zula je okupio 'NBA Hrvatsku': Budite sigurni, svi žele igrati...
5

Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović započeo je u ponedjeljak pripreme za dvije kvalifikacijske utakmice za nastup na SP u Kini. Prvo protiv Italije, a onda protiv Rumunjske

VIDEO

Napokon smo došli  do dana kada krećemo u novi ciklus. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača koji se okupljaju jer do jučer praktički nismo znali tko će se moći odazvati, a tu prvenstveno mislim na NBA igrače i garantiram vam da svi oni žele igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je meni u startu bilo najbitnije, svi su igrači s kojima sam kontaktirao izrazili želju da igraju za reprezentaciju, rekao je Anzulović na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama.

Govoreći o popisu igrača novi izbornik košarkaške reprezentacije je naglasio:

- Najprije smo objavili 28 igrača, što nije uobičajeno za prvi popis, međutim u tom trenutku je puno igrača bilo pod upitnikom. Osim toga, hrvatska reprezentacija tijekom osmog mjeseca ima i turnir u Kini gdje ćemo napraviti još jednu selekciju, tako da imamo jasnu sliku svih potencijala koje imamo u hrvatskoj košarci - započeo je Anzulović te nastavio:

- Tek ćemo za prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Opatiji biti u kompletnom sastavu s, u ovom trenutku, tri NBA igrača. Nakon te utakmice napravit ćemo popis od 14 igrača koji će participirati u kvalifikacijskim utakmicama.

Pojasnio je situaciju oko tih NBA igrača, odnosno kada bi se oni točno trebali priključiti reprezentaciji.

- Na današnji dan imamo potvrdu od Lakersa za Ivicu Zubca, od Indiane za Bojana Bogdanovića a, prema razgovoru s Darijem Šarićem i on će se pojaviti od prvog dana na pripremama, odnosno od 20. lipnja od kada se igrači iz NBA mogu priključiti trenažnom procesu. 

Što očekivati od naše košarke dok najbolji u ligi voze - Uber?!
Što očekivati od naše košarke dok najbolji  u ligi voze - Uber?!

Reprezentacija će 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s time da će prva biti zatvorenog tipa. 

Već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije, a 1. srpnja slijedi utakmica protiv Rumunjske u Cluju.

- Krećemo u još jedno radno ljeto s obzirom da će sve mlađe dobne selekcije, muške i ženske, biti u pogonu ovo ljeto. Glavna stvar današnjeg dana je ipak početak priprema reprezentacije za ovaj ciklus kvalifikacijskih utakmica, 28. lipnja protiv Italije i 1. srpnja protiv Rumunjske - rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Reprezentativac Rok Stipčević problem vidi u kratkoći priprema i zato je važno stvoriti homogenu ekipu.

- Prema  pisanju talijanskih medija i mojim osobnim saznanjima, 99% je izvjesno  da neće igrati ni igrači iz Eurolige niti NBA igrači, ali oni imaju dosta kvalitetnih novih igrača i bit će to jedna respektabilna ekipa kojoj se treba suprotstaviti u najboljem mogućem svjetlu - smatra Stipčević.

Iskusni censtar Darko Planinić u osobno je ime i ime svih suigrača obećao da će dati maksimum kako bi ostvarili cilj koji su zacrtali u ovom krugu kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba