Obavijesti

Sport

Komentari 0

Žunić: Pobjeda u Zagrebu bila bi kao naslov svjetskog prvaka

Žunić: Pobjeda u Zagrebu bila bi kao naslov svjetskog prvaka
6

Prije nastupa na bacalištu kod zagrebačkih fontana Stipu čeka miting u Biriminghamu 20. kolovoza, gdje će loviti plasman na finale Dijamantne lige koje je na rasporedu 1. rujna u Bruxellesu

VIDEO

Osvajač brončane medalje u bacanju kugle sa Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu, 26-godišnji Zadranin Stipe Žunić u ponedjeljak je na bacalištu kraj zagrebačkih fontana najavio 3. Memorijal Ivana Ivančića na kojem će se 28. kolovoza nadmetat s najboljim svjetskim bacačima.

U hrvatskoj će se metropoli natjecati svi osvajači odličja iz Londona, a prošlogodišnje natjecanje na kojem su prošle godine i u kišnim uvjetima Amerikanac Ryan Crouser (22,28 m) te novi svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh (22,21 m) prebacili granicu od 22 metra. Uz Walsha i Žunića, glavne zvijezde bit će Amerikanac Joe Kovacs, srebrni iz Londona, četvrtoplasirani Čeh Tomaš Stanek i Amerikanac Darrell Hill koji je u londonskom finalu bio 11., a prošle godine u Zagrebu osvojio treće mjesto s hicem 21,44 m. 

- Konkurencija će biti kao na svjetskom prvenstvu, tako da bi mi pobjeda ovdje značila kao da sam postao svjetski prvak - izjavio je hrvatski rekorder Stipe Žunić u krugu iz kojeg će 28. kolovoza (19.30 sati) pokušati izvesti hitac preko granice od 22 metra.

- Stvarno se treba puno stvari poklopiti za takav, savršeno daleki hitac. Ja stvarno želim da se to dogodi ovdje, pred domaćom publikom, a vjerujem da bi mi to onda donijelo i pobjedu.

Prije nastupa na bacalištu kod zagrebačkih fontana Stipu čeka miting u Biriminghamu 20. kolovoza, gdje će loviti plasman na finale Dijamantne lige koje je na rasporedu 1. rujna u Bruxellesu.

- Moram biti među prvom četvoricom da bih se plasirao na finale, što mi je velika želja. A ako pobijedim, mogu i osvojiti Dijamantnu ligu - rekao je hrvatski rekorder sa 21,48 m, koji se već dan nakon dočeka u rodnom Zadru počeo pripremati za završne nastupe.

Stipu Žunića je u ponedjeljak došao pozdraviti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te mu je još jednom čestitao na osvojenoj brončanoj medalji u Londonu.

- Sretan sam i ponosan što pored ovakvog momka, ovakog domoljuba i sportaša, uzora mnogima. I pred Sandrom i pred svima njima. Oni su više napravili za promociju Hrvatske nego sve generacija hrvatskih političara na čelu sa prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. I to moramo cijeniti, to moramo znati i poštivati, i pomoći im da naprave te rezultate - izjavio je zagrebački gradonačelnik te zaključio:

- Najvažnije je zdravlje. Stipe ima glavu, samo da ga mišići posluže. A kad su glava i mišići zajedno - nema granica.

Natjecanja bacača kugle na 3. Memorijalu Ivana Ivančića na rasporedu je 28. kolovoza s početkom u 19.30 sati, a dan poslije na atletskom stadionu na Mladosti, ljubitelji atletike će moći uživati u nastupima Sandre Perković, Sare Kolak, Ivana Horvata...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani