Obavijesti

Sport

Komentari 21

Žuti i BiH se provukli: Pobjeda iz tri šuta kod Sjeverne Irske...

Žuti i BiH se provukli: Pobjeda iz tri šuta kod Sjeverne Irske...
1

TRI UDARCA u okvir je imala BiH u Belfastu. Bila je to utakmica u kojoj je domaćin dominirao, a obrana gostiju koja je pretrpjela puno ozljeda i udaraca uoči susreta, se grčevito branila. Junak je bio golman Šehić

VIDEO

Bosna i Hercegovina je u prvoj utakmici Lige nacija u gostima pobijedila Sjevernu Irsku s 2:1.

Bila je to utakmica u kojoj je domaćin dominirao, a obrana gostiju koja je pretrpjela puno ozljeda i udaraca uoči susreta, se grčevito branila, nekoliko puta se spašavala isključivo zahvaljujući sjajnim obranama Ibrahima Šehića. Međutim, rijetke prilike koje su imali, Zmajevi su i iskoristili, a Robert Prosinečki je osvojio tri boda u svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici s BiH.

Prosinečki je uoči okupljanja otpisao dugogodišnju jedinicu Asmira Begovića, anjegov nasljednik na golu Ibrahim Šehić s epretvorio u pravog junaka. Žuti je morao posegnuti i za neobičnim rješenjem u obrani pa je na poziciju desnog beka iz veznog reda spustio Muhameda Bešića

Već u prvoj minuti Sjeverna Irska je tražila jedanaesterac nakon pogreške u obrani Zmajeva, ali glavni sudac je odmahnuo rukom. Minutu kasnije domaćini su dobili slobodnjak, ali je lopta završila u Šehićevim rukama. Uslijedila su još dva slobodnjaka, ali riješeno je to bez problema.

U sedmoj minuti je i BiH dobila priliku zaprijetiti iz slobodnjaka, ali je Pjanić loše ubacio. Nastavili su se pokušaji Iraca, ali nije bilo prevelike opasnosti do 18. minute kada je  McGinn probio po desnoj strani, ali je Šehić skinuo.

Nisu gosti uspijevali predahnuti, Sjeverna Irska ih je stisnula u šesnaestercu, ali je nedostajao preciznosti. Pokušao je u 21. minuti i udarcem s 25 metara Dallas, ali je sijevnulo pokraj gola.

Prvu veliku priliku BiH je imala u 30. minuti. Duljević je ubacio, Džeko čekao loptu i odlično pucao iz prve, ali točno u golmana domaćih.

Klasa je ipak morala isplivati. Džeko je u 36. minuti sjajno ubacio pred protivnički gol, a domaći igrač koji ga je čuvao nije se usudio krenuti na njega. Odlično je u petercu reagirao Haris Duljević, prošuljao se između golmana i braniča i pospremio loptu u mrežu za vodstvo Bosne i Hercegovine.

Robert Prosinečki nije slavio gol, nego je odmah na konzultacije pozvao Muhameda Bešića i dao mu upute kako dalje igrati.

Do kraja poluvremena BiH je igrala puno bolje, Sjevernu Irsku je primljeni pogodak poremetio, nisu bili više opasni kao u prvih pola sata igre. Ali svoj su pritisak nastavili u drugom poluvremenu.

Veliku priliku za izjednačenje je u 48. minuti imao Lafferty, uspio je loptu gurnuti pod gredu, ali ju je u posljednji tren uspio 'iščupati' Ibrahim Šehić i tako spasiti svoj gol. Kako je utakmica odmicala, Šehić se pretvarao u junaka utakmice. U 54. je minuti skinuo nemoguće Laffertyju koji je pucao uz desnu vratnicu.

Ali kao i u prvom dijelu, u trenutku najvećeg pritiska Iraca, Bosna i Hercegovina je ponovno uspjela zabiti. Nakon ubačaja iz auta i duplog pasa Višće Džeke, obrana Iraca je pogriješila, a iskoristio je to Elvis Sarić koji je uspio loptu gurnuti pokraj protivničkog vratara i pospremiti je u praznu mrežu. Gol iz 64. minute je njegov prvijenac za Zmajeve.

Priliku za drugi gol u 76. minuti je imao Haris Duljević, pucao je odlično s ruba kaznenog prostora, a lopta je okrznula vratnicu.

Glavni sudac je utakmicu produžio za šest minuta, a Ircima se pritisak isplatio u 93. kada je Will Grigg uspio ugurati loptu u mrežu i smanjiti rezultat na 1:2. U 96. minuti BiH je dobila prvi korner na utakmici! Sudac je ubrzo svirao kraj...

U skupini 3 Lige B Bosna i Hercegovina je prva s tri boda, a iduću utakmicu igraju s Austrijom u utorak kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe