Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žuti iz bolnice u kavanu, Tarik dao dozvolu za pohod na Euro

None Foto: Tarik Filipović/Instagram

Izbornik BiH Robert Prosinečki nedavno je pušten iz bolnice u Sarajevu na kućno liječenje. Poruke podrške stizale su sa svih strana, a jedna od simpatičnijih bila je ona od glumca i voditelja Tarika Filipovića

Dr. Filipović je ustanovio da je zdravstveno stanje izbornika Prosinečkog sve bolje, napisao je Tarik Filipović na Instagramu uz fotografiju s Robertom Prosinečkim.

Robert Prosinečki je u petak napustio Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu nakon dvije operacije tankog crijeva. A na fotografiji koja je u nedjelju slikana u jednoj sarajevskoj kavani jasno se vidi da je izbornik Bosne i Hercegovine izgubio nekoliko kilograma, izgleda iscrpljeno, i vidljivo je da su zahvati ostavili traga na njemu.

- Izbornik može otpočeti pohod na Europsko prvenstvo. U nadi da će veliki Žuti postati najveći žuto-plavi - dodao je poznati glumac i voditelj.

Pozlilo mu nakon povratka iz Španjolske

Prosinečki se krajem studenog nakon povratka iz Španjolske loše osjećao, a sve je završilo hospitalizacijom. Liječnici su utvrdili kako izbornik BiH ima problema sa slijepim crijevom, ali su tijekom operacije zaključili kako se ipak radi o problemima sa tankim crijevom. Zahvat je trajao četiri sata.

Odveli su ga na odjel intenzivne njege i tamo je trebao biti sedam dana. Stanje mu se poboljšavalo i izgledalo je kao da će 'Žuti' ubrzo ići kući. Bio je i prvi put otpušten s odjela intenzivne njege, ali onda je uslijedio novi šok. 

Rana mu je sporo zarastala pa je opet morao pod nož i opet je vraćen na 'Intenzivu'. Ta je operacija bila samo rutinska, a Prosinečki se nakon nje oporavio i pušten je na kućno liječenje.

Ranije imao problema sa želučanom bakterijom

Ovo nije bio prvi put da je legendarni Vatreni završio u bolnici.

Naime, u lipnju 2009. odmarao se s obitelji na Krku, ručao, no u jednom trenutku osjetio je vrtoglavicu, problijedio, te su najbliži pozvali Hitnu pomoć...

- Jako sam se uplašio. Odmah smo zvali Hitnu pomoć, koja me odvezla u liječničku ustanovu na Krku - ispričao je tada Prosinečki.

Nakon što mu je pružena prva pomoć, Robi se osjećao bolje, a već sljedećeg dana krenuo je u KBC Rebro na detaljne pretrage.

- Nisam se dobro osjećao, pa sam potražio pomoć kod prof. dr. sc. Josipa Paladina. Odlučio sam se za temeljite preglede.

Strahovalo se tada da legendarni Žuti ima problema sa srcem i da je na naplatu došla njegov strastveni porok pušenje, ali na kraju se ispostavilo da je za njegove muke kriva bila želučana bakterija koja je uzrokovala probleme i s centrom za ravnotežu.

Dvije godine poslije, također u lipnju, Prosinečki je sa Crvenom Zvezdom bio na pripremama u Zlatiboru kad mu je pozlilo. Odmah je prekinuo trening te je primljen kod liječnika. 

-  U pitanju je bio manji pad imuniteta. Pao mi je šećer, pojeo sam slatko i oporavio se - objasnio je tada Prosinečki.

Komentari (25)
  • čuvaj se!!!!ne izgledaš baš najbolje!!!!

    17. 12. 2018,   00:16
  • baš je smršo u licu, ne mozes ga prepoznat

    16. 12. 2018,   23:36
  • Ovog Tarika kad vidim nije mi dobro jos ovako rano

    17. 12. 2018,   05:04