Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žuti na kontroli doznao: Brzo ide i na treći operativni zahvat

None Foto: avaz.ba

Robert Prosinečki od studenog ima bolove u trbuhu, već dva puta u samo nekoliko dana je operirao divertikul tankog crijeva. Mjesec i pol je bio na kućnoj njezi, a posljednja kontrola je pokazala da mora na novu operaciju

Robert Prosinečki će morati i na treću operaciju. Izbornik Bosne i Hercegovine će ponovno na kirurški stol u Sarajevu, a operativni zahvat je zakazan za 15. veljače, javlja Dnevni avaz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prosinečki od studenog ima bolove u trbuhu, a zbog problema s tankim crijevom je već dva puta operiran u samo nekoliko dana.

- Izbornik je nedavno bio na kontroli u Sarajevu. Obavit će još jednu operaciju - potvrdila je za Faktor glasnogovornica NSBiH Slavica Pecikoza.

Nakon bolova u trbuhu operiran dva puta

Podsjetimo, Prosinečki se krajem studenog nakon povratka iz Španjolske loše osjećao, a sve je završilo hospitalizacijom. Pri prvoj operaciji  23. studenog liječnici su zaključili kako se radi o problemima s tankim crijevom, a operacija je trajala četiri sata.

Nakon zahvata su ga odveli na odjel intenzivne njege i tamo je trebao biti sedam dana. Stanje mu se poboljšavalo i izgledalo je kao da će 'Žuti' ubrzo ići kući. Bio je i prvi put otpušten s odjela intenzivne njege, ali onda je uslijedio novi šok. 

Rana mu je sporo zarastala pa je opet morao pod nož 1. prosinca i opet je vraćen na 'Intenzivu'. Ta je operacija bila samo rutinska, a Prosinečki se nakon nje oporavio i pušten je na kućno liječenje 14. prosinca.

Legendarni Žuti bi se na teren trebao vratiti do 23. ožujka kada BiH igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Armenije.

Ranije imao problema sa želučanom bakterijom

Zdravstveni problemi Roberta Prosinečkog krenuli su još 2009. godine. Dok je odmarao s obitelji na Krku u lipnju, u jednom trenutku osjetio je vrtoglavicu, problijedio, te su najbliži pozvali Hitnu pomoć...

- Jako sam se uplašio. Odmah smo zvali Hitnu pomoć, koja me odvezla u liječničku ustanovu na Krku - ispričao je tada Prosinečki.

Nakon što mu je pružena prva pomoć, Robi se osjećao bolje, a već sljedećeg dana krenuo je u KBC Rebro na detaljne pretrage.

- Nisam se dobro osjećao, pa sam potražio pomoć kod prof. dr. sc. Josipa Paladina. Odlučio sam se za temeljite preglede.

Strahovalo se tada da legendarni Žuti ima problema sa srcem i da je na naplatu došla njegov strastveni porok pušenje, ali na kraju se ispostavilo da je za njegove muke kriva bila želučana bakterija koja je uzrokovala probleme i s centrom za ravnotežu.

Dvije godine poslije, također u lipnju, Prosinečki je sa Crvenom Zvezdom bio na pripremama u Zlatiboru kad mu je pozlilo. Odmah je prekinuo trening te je primljen kod liječnika. 

-  U pitanju je bio manji pad imuniteta. Pao mi je šećer, pojeo sam slatko i oporavio se - objasnio je tada Prosinečki.

 

Komentari (25)
  • Drz se zuti.

    30. 1. 2019,   10:08
  • Nedaj se Žuti...

    30. 1. 2019,   10:05
  • aaaaa. zato se kaze "najebo si ko zuti" . . . . . . . .vis, vis ....

    30. 1. 2019,   10:20