Obavijesti

Sport

Komentari 48

"U Hrvatskoj me nisu htjeli, a nedostajao mi je taj adrenalin"

Mene nijedan hrvatski klub nije zvao. Govorilo se o pozivu Zdravka Mamića, ali to nije istina, rekao je Robert Prosinečki nakon što je preuzeo klupu Crvene zvezde

VIDEO

Jedva se probijao koz gomilu koja ga je došla pozdraviti. Robert Prosinečki u Crvenoj zvezdi ima kraljevski tretman, svi se žele fotografirati s njim. Čim je ušao u Srbiju, i carinik mu je poželio da spasi Zvezdu.

Došle su ga pozdraviti i Delije, darovali su mu dres na čijim leđima piše “1991”, aludirajući na godinu u kojoj je Zvezda s Prosinečkim bila europski prvak.

Ne smeta im što je Prosinečki prvi Hrvat na klupi “crveno-belih”.

- Nadam se da je ovo dobar znak, to što je Hrvat sjeo na klupu Crvene zvezde - kratko je rekao Prosinečki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žuti je još pod dojmom svega, još se nije naviknuo na novu ulogu.

- Presudilo je to što sam igrao ovdje i bio pomoćnik Slavenu Biliću četiri godine u reprezentaciji - rekao je Prosinečki i nastavio:

- Nedostajao mi je adrenalin, već sam i prije razmišljao osamostaliti se. Onda su me čelnici Zvezde pitali želim li biti trener i najprije sam bio skeptičan. Onda sam malo razmislio, razgovarao s nekim ljudima i zaključio da mogu voditi Zvezdu.

Odluka da vodi srpski klub nije mu bila laka:

- Živim svoj život i odgovoran sam samo svojoj obitelji. Dobio sam šansu u Zvezdi i to je za mene bio velik dan u mojoj karijeri...

Potpis ugovora proslavio je u poznatom beogradskom restoranu Maderi. Onamo je zalazio kao igrač, a u četvrtak je s predsjednikom Vladanom Lukićem još jedanput razgovarao o budućnosti. Žao mu je što u Dinamu i u Hrvatskoj nikad nije dobio priliku.

- Mi imamo problem s legendama. Oni često imaju više problema od onih koji to nisu. Pa mene nijedan hrvatski klub nije zvao. Ono što se govorilo o ponudi Mamića i Dinama nije istina, to su bile kuloarske priče - dodao je novi trener beogradskoga kluba.

‘O rezultatu ovisi koliko će Robert ostati u Zvezdi’

Oduvijek smo u kontaktu, on je legenda. Ponosili smo se njime i uvijek će tako biti, rekao je predsjednik kluba Vladan Lukić. 

- Prosinečki je ljubimac ovdje, uvijek će imati potporu. No sve ovisi o rezultatu, hoće li ostati pet godina ili dvije, ovisi o rezultatu – dodao je Lukić, koji kaže da je ovo jedan od najvažnijih dana u njegovu mandatu.

- Imali smo hrabrosti i mi i Robi. Ovo je povijesni dan za naš klub - uvjeren je Lukić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi