Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zvali su me natrag u Hajduk, ali već sam dogovorio s Lilleom

Zvali su me natrag u Hajduk, ali već sam dogovorio s Lilleom
2

Na prijelazu iz pionira u kadete Gregora Gulišiju treneri Hajduka proglasili su neperspektivnim. Otišao je u Solin, gdje je marljivo trenirao i dokazao se, a prije nekoliko dana je potpisao za francuski Lille...

VIDEO

Kako se dogodilo da mladi igrač drugoligaša Solina Gregor Gulišija, svega par dana nakon što je postao punoljetan, potpiše ugovor s francuskim Lilleom? Pitanje je to koje zanima sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj, a navijače Hajduka dodatno zanima i je li, i ako je, tko je pogriješio u procjeni i proglasio ga neperspektivnim kadetom i potjerao s Poljuda. Odgovor smo potražili kod Gulišije, koji je prije par dana otputovao u Francusku i već odradio prve treninge.

- Za sada treniram s B momčadi, vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija. Prezadovoljan sam prijemom i uvjetima, vjerujem da sam napravio pravi potez – javio se Gregor nakon jutarnjeg treninga i dodao:

- Iskoristio bih priliku i zahvalio se Domagoju Bradariću, koji me dočekao i olakšao mi prve dane u novoj sredini. Znali smo se od ranije iz Hajduka, ali stvarno mu svaka čast što je izdvojio toliko vremena za mene i pomogao mi da se snađem.

Mladi nogometaš lako je odgovorio na pitanje kako se iz drugoligaške konkurencije našao na popisu želja kluba iz Lige prvaka, pa makar i B momčad.
- Znao sam da me na utakmicama Solina prate skauti nekoliko klubova, sigurno su me neki snimili i tijekom reprezentativnih akcija. Iznenadilo je i mene kad se javio Lille, bio sam presretan, bila je to ponuda koja se ne može odbiti, ipak se radi o velikom klubu koji igra Ligu prvaka.

I tu dolazimo do ključnog pitanja, ako je nadarenog motoričnog desnog beka prepoznao izbornik U-17 reprezentacije Petar Krpan, nakon njega i izbornik U-18 reprezentacije Josip Šimunić, ako su se za njega zainteresirali brojni klubovi, među kojima i Lille, kako je moguće da se provukao 'ispod radara' svog matičnog Hajduka.

- Nisam se provukao 'ispod radara', znali su oni za mene, štoviše, nedavno je nazvao predsjednik Hajduka Marin Brbić, ali već je bilo kasno, već smo dogovorili sve s Lilleom. Pričao je s mojim roditeljima koji su mu zahvalili na ponudi, jer sam ja u to vrijeme bio još maloljetan.

Hajduk je dakle 'zakasnio angažirati svog vlastitog igrača', što je također svojevrsni kuriozitet, no krivnju za to ne snosi aktualna struka i uprava, nego bivši trener Igor Tolić i voditelj Akademije Krešimir Gojun.

Gregor Gulišija

- Nakon odrađenog pionirskog staža prešao sam u kadete kod trenera Igora Tolića, nakon sedam dana on mi se zahvalio i rekao da moram potražiti novi klub. Prihvatio sam poziv Solina i trenirao još jače, iz dišpeta, zbog tih koji su me potjerali. Njihova odluka da me proglase neperspektivnim bila mi je dodatna motivacija da se dokažem i uspijem vratiti u Hajduk, ili u neki drugi, veći klub.
Iako ispada da mu je Hajduk zatvorio vrata, Gregor zna da je to bila odluka pojedinaca koji su tada bili na pozicijama, i koji su donosili odluke.

- Hajduku ništa ne zamjeram, to je moj klub kome bih se želio zahvaliti na šest prekrasnih godina. Za to vrijeme me vežu prelijepa sjećanja, prijateljstva, i sve lijepo što sam tamo doživio. Jednako tako bih se zahvalio i Solinu što su me prigrlili otvorenih ruku, što su mi dali priliku da se dokažem i odigram prve seniorske minute.

Samo rijetki se mogu pohvaliti da su iz Druge HNL otišli u klub koji igra u Ligu prvaka, put koji je ovaj mladi nogometaš prošao je doista jedinstven. Baš kao što je jedinstveno i njegovo ime.
- Mama je htjela nešto posebno, ime koje je i neobično, i rijetko, i tako sam postao Gregor – nasmijao se mladi nogometaš, koji je neobičan po još jednom detalju, on ima nogometnog idola, ali ne navija za nijedan strani klub!?.

- Idol mi je Trent Alexander Arnold iz Liverpoola, ali ne navijam za niti jedan strani klub, samo za Hajduk. Dobro, sad navijam i za Lille – zaključio je simpatični Gregor. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića