Obavijesti

Sport

Komentari 32

Zvezda izgubila od Helsinkija, Maribor u 117. zabio za prolaz

S ovim utakmicama sužena je i lista potencijalnih Dinamovih protivnika u četvrtom pretkolu. To sada mogu biti bolji iz ogleda Rosenborg - Maribor, APOEL - Karabah te Slavia Prag ili Young Boys

VIDEO

Crvena zvezda, Maribor, Karabah, Rosenborg i Kopenhagen posljednji su klubovi koji su izborili treće pretkolo Lige prvaka. Najdramatičnije bilo je i Stockholmu gdje su se igrali produžeci i kroz koje je kao pobjednik izašao Maribor.

Slovenci su u Švedsku stigli s pobjedom od 2-1 u prvoj utakmici, AIK je uzvratio istim rezultatom (Karlsson 4', Larsson 61' - Kotnik 48') i prolongirao odluku za dodatnih 30 minuta. Već u trećoj minuti Elyounoussi zabio je za 3-1 da bi hladan tuš u 117. kreirao Cretu i odveo Slovence, za koje je Špiro Peričić odradio svih 90 minuta, na Rosenborg koji je, pak, u završnici susreta slomio i izbacio BATE Borisov. Bjelorusi su imali 2-1 iz prve utakmice, ali to im više nije bilo dovoljno kada je u 73. s bijele točke pogodio Helland. Soderlund je u 85. zabio i drugi.

Sužena lista Dinamovih protivnika

Crvena zvezda izgubila je u Helsinkiju (1-2), ali njen prolaz nije bio u opasnosti jer domaćinima su nedostajala još dva pogotka. Nakon što je Dahlstrom doveo Fince u vodstvo u 46. minuti, a izjednačio Jovančić u deset minuta kasnije, u sudačkoj nadoknadi za pobjednički oproštaj od Lige prvaka pogodio je Riski.

Beograđani će u nastavku kvalifikacija igrati protiv Kopenhagena koji je potvrdio pobjedu od 2-0 s Walesa i kod kuće s minimalnih 1-0 (Zeca 52') opet riješio TNS. Cijelu je utakmicu za Dance odigrao Karlo Bartolec.

Filip Ozobić igrao je tek 25. minuta u uvjerljivom trijumfu njegovog Karabaha protiv Dundalka s 3-0. Azerbajdžanski prvak imao je aktivnih 1-1 iz Irske, nije bio rezultat za čuvanje, pa je odahnuo kada je Romero zatresao mrežu već u 12. minuti. Ailton (76') i opet Romero (87') riješili su sve dvojbe.

S ovim utakmicama sužena je i lista potencijalnih Dinamovih protivnika u četvrtom pretkolu. To sada mogu biti bolji iz ogleda Rosenborg - Maribor, APOEL - Karabah te Slavia Prag ili Young Boys.

Liga prvaka, drugo pretkolo, uzvrati:

HJK Helsinki - Crvena zvezda* 2-1 (0-2)
AIK Stockholm - Maribor* 3-2 nakon produžetaka (1-2)
Karabah* - Dundalk 3-0 (1-1)
Rosenborg* - BATE Borisov 2-0 (1-2)
Kopenhagen* - TNS 1-0 (2-0)

Parovi trećeg pretkola:

Dinamo (Hrv) - Ferencvaros (Mađ)
C. zvezda (Srb) - Kopenhagen (Dan)
Maribor (Slo) - Rosenborg (Nor)
Cluj (Rum) - Celtic (Ško)
APOEL (Cip) - Qarabag (Aze)
PAOK (Grč) - Ajax (Niz)
Istanbul Bašakšehir (Tur) - Olympiakos (Grč)
Krasnodar (Rus) - Porto (Por)
Club Brugge (Bel) - Dinamo Kijev (Ukr)
Basel (Švi) - LASK (Aut)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani