Obavijesti

Sport

Komentari 78

Zvezda prošla u drami penala! Bartolec promašio za pobjedu

Zvezda prošla u drami penala! Bartolec promašio za pobjedu
1

Veliko iznenađenje dogodilo se i u Portu gdje je ruski Krasnodar pobijedio domaćina sa 3-2 i tako nadoknadio 0-1 poraz iz prvog dvoboja na svom terenu te ih izbacio iz Lige prvaka...

VIDEO

Drama nad dramama. Drugačije se ne može opisati utakmica Kopenhagena i Crvene Zvezde. Prva utakmica u Beogradu završila je 1-1, a tako je bilo i nakon 120 minuta u Danskoj. Srbi su prošli dalje nakon penala i to nakon što smo gledali čak 11 serija. Teren je bio užasan, a posebno bijela točka odakle su se izvodili jedanaesterci. Igrači su jedan za drugim promašivali, lopte su letjele i po stadionu, okolici Kopenhagena, a jedna je lopta otišla i do mjeseca nakon što ju je napucao igrač Zvezde.

Na kraju su Zvezdaši izborili play-off sa 7-6 u penalima, a za to im je trebalo čak 11 serija. Teška noć će to biti i za Hrvata Karla Bartoleca koji je u sedmoj seriji imao priliku odvesti svoju momčad dalje, ali i njegova lopta otišla je u 9. red tribina. Junak srpske momčadi bio je golman Milan Borjan koji je obranio tri udarca, a posebno bitan je bio onaj posljednji kada je pročitao Winda.

Gol za Kopenhagen u regularnom dijelu zabio je N'Doye, a za Zvezdu Boakye. Crveno bijeli će tako u play-offu Lige prvaka igrati protiv švicarskih Young Boysa.

Celtic i Porto ispali

Nogometaši rumunjskog prvaka CFR-a iz Cluja priredili su veliko iznenađenje u 3. pretkolu Lige prvaka izbacivanjem slavnog škotskog Celtica, nakon 1-1 iz prve utakmice u Rumunjskoj igrači Cluja su u uzvratu u Glasgowu pobijedili sa 4-3 i tako s ukupnih 5-4 izborili plasman u posljednje, 4. pretkolo.

Cluj je poveo u prvom poluvremenu golom Deaca (27), no Celtic je početkom nastavka preokrenuo preko Forresta (51) i Edouarda (61) i stigao do rezultata koji je njega vodio dalje. Velikom pogreškom kapetana Celtica Browna, koji je nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Cluj je stigao do prilike za izjednačenje na 2-2 koju je Omrani (74-11m) i iskoristio.

Samo dvije minute potom Christie (76) je vratio prednost na stranu Celtica, ali je Omrani (80) svojim drugim golom poravnao na 3-3 i ponovno je Cluj imao rezultat koji ga vodi dalje zbog više pogodaka u gostima. Celtic je u samoj završnici krenuo na sve ili ništa i dobio ništa jer je Tucudean (90+7) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade postigao pogodak za pobjedu rumunjskog sastava.

Jozo Šimunović igrao je čitav susret za Celtic.

Napadač Antonio Jakoliš igrao je za ciparski APOEL od 82. minute u 2-0 (1-0) gostujućoj pobjedi kod azerbajdžanskog Qarabaga kojom je nadoknadio 1-2 poraz iz prvog susreta i plasirao se dalje s ukupnih 3-2. Veznjak Filip Ozobić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Qarabaga.

Branič Špiro Peričić odigrao je čitav susret za Maribor koji je i u uzvratu, ovoga puta u Norveškoj, izgubio od Rosenborga sa 1-3 (1-0). Norveški je prvak tako prošao dalje s ukupnih 6-2.

Matej Mitrović ostao je na klupi Club Bruggea koji je na gostovanju kod Dinama u Kijevu odigrao 3-3 (1-1) i tako obranio minimalnu 1-0 pobjedu iz prvog susreta. Josip Pivarić zbog ozljede nije igrao za Dinamo. 

Veznjak Josip Mišić igrao je od 82. minute za PAOK koji je na gostovanju kod Ajaxa u Amsterdamu izgubio sa 2-3 i tako ispao s ukupnih 4-5.

Veliko iznenađenje dogodilo se i u Portu gdje je ruski Krasnodar pobijedio domaćina sa 3-2 i tako nadoknadio 0-1 poraz iz prvog dvoboja na svom terenu te zbog više pogodaka u gostima izbacio bivšeg dvostrukog prvaka Europe
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...