Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zvijer iz Brazila' u Interu od siječnja sljedeće godine

None Foto: 24sata 3

Jedan od najboljih mladih braniča brazilske lige, 23-godišnji Thiago Silva iz Fluminensea, u zimskom prijelaznom roku pojačat će Inter

Vodstvo talijanskog prvaka Intera odlučilo je pojačati obranu desetkovanu brojnim ozljedama, te će ovih dana završiti pregovore s talentiranim stoperom Fluminensea, 23-godišnjim Thiagom Silvom. On je prije četiri godine slovio za jednog od najvećih brazilskih talenata na poziciji srednjeg braniča, te je iz Juventudea prešao u Porto. No tamo nije uspio dokazati kvalitetu, pa je sezonu kasnije prešao u Dynamo iz Moskve. U Rusiji mu nije odgovarala klima, te se nikako nije mogao naviknuti na novu sredinu. Zbog toga se 2006. vratio u Brazil. U dvije sezone u Fluminenseu odigrao je 125 utakmica i postigao 13 golova. To je Interu bila dovoljna referenca, te će ga vratiti u Europu.
- Thiago je 'zvijer', u momčadi imam najboljeg srednjeg braniča u Brazilu - nedavno je govorio trener Fluminesea Renato Gaucho. Za njega su bili zainteresirani Villareal, Real Madrid, a želio ga je i Milan. Međutim, igračeva želja bila je zaigrati za Inter, te je njegov menadžer Paulo Tonietto trenutačno na putu za Milano, gdje će dovršiti posao sa sportskim direktorom Intera Marcom Brancom.

Komentari (1)
  • Čudi me što ga Mamić nije kupio

    16. 9. 2008,   15:20