Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hit Ljetne lige: Ivica Zubac je novi hrvatski 'bananaman'...

Hit Ljetne lige: Ivica Zubac je novi hrvatski 'bananaman'...
1

BIT ĆE PRAVI Ima izvanredan osjećaj za blokadu, snalažljiv je ispod koša, ne boji se kontakta Ima velike mogućnosti, kaže Vranković o Zupcu

VIDEO

U karijeri je jako bitno gdje igraš i tko ti od starijih igrača može pomoći. Dok sam bio u Zadru, svako malo je dolazio Krešo Ćosić i trenirao sa mnom. To mi je bilo jako važno na početku karijere, prisjetio se Stojko Vranković.

“Drniški orao” bio je jedan od najboljih europskih blokera svih vremena, a Ivica Zubac u posljednjoj je utakmici Ljetne lige podsjetio na njega sakupivši čak šest “banana”. Osim toga, u porazu svojih LA Lakersa od Ute 92-88 zabio je 16 koševa i uhvatio 11 skokova. Ljetnu ligu završio je s prosjekom od 10,2 koša, 7,2 skoka i 2,6 blokada.

Suigrači, treneri, skauti, novinari i navijači nakrcali su društvene mreže hvalospjevima na račun 19-godišnjeg Čitlučanina. Pišu kako je u pet utakmica Ljetne lige već više igrao obranu nego neki prošlosezonski novaci u cijeloj sezoni, kako bi do kraja sezone lako mogao postati startni centar Lakersa i kako bi već za dvije do tri godine mogao doći na razinu Marca Gasola, jednog od najboljih obrambenih centara svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam ga imao prilike pratiti prošle sezone niti upoznati jer je zbog drafta išao u SAD dok sam ja bio s reprezentacijom, ali pogledao sam neke snimke s Ljetne lige. Činjenica je da se radi o talentu, ima izvanredan osjećaj za blokadu, snalažljiv je ispod koša, ne boji se kontakta... Ima velike mogućnosti - smatra Stojko.

U kratkom vremenu u Ciboni Zubac nije pokazao baš tako izražen osjećaj za blokadu, ali sad je jasno da ga ima.

- Svaki segment košarkaške igre vezan je za talent, ali naravno da su bitne i fizičke predispozicije. Za sam čin blokade važni su osjećaj, pravovremeni skok, tajming... Ali to se sve da trenirati - rekao je Vranković, čija je najpoznatija blokada 1996. Panathinaikosu donijela naslov europskog prvaka protiv Barcelone. U dresu Fortituda 2001. je protiv Cibone podijelio deset banana, a kaže da mu je rekord 14 u dresu reprezentacije protiv Italije uoči Olimpijskih igara u Barceloni. Danas takvih igrača u Hrvatskoj nema.

- I u Europi ih je vrlo malo. Ante Žižić je odličan obrambeni igrač, ali drukčiji. Više koristi agresivnost, tijelo te jako dobro trči iz napada u obranu i obratno.

Stojkove ‘žrtve’

youtube

Vrankoviću su u posebnom sjećanju ostale blokade koje je zalijepio Jordanu, Pippenu, Sabonisu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida