Obavijesti

Stižu FIFA16 i PES2016 – koja igra donosi više ove jeseni?

Stižu FIFA16 i PES2016 – koja igra donosi više ove jeseni?
2

Očekuje nas zanimljiva gaming jesen uz dva nova nastavka – FIFA 16 i PES 2016. Poboljšani gameplay, grafika i osobnost igrača... Koji nastavak donosi više?

Ova je jesen rezervirana za gaming fanove. Dvije najpopularnije nogometne igre konačno stižu u prodaji. PES 2016 na tržište dolazi 18. rujna, a vječni rival, FIFA 16,  samo par dana kasnije - 24. rujna. Donosimo vam uvid u obje igre i odgovor na pitanje je li PES konačno pobijedio FIFA-u u ovom nastavku.

PES 2016 vs FIFA 16

Službeni traileri za obje igre izašli su prije nekoliko mjeseci, a otkrili su neke od novosti koje nas očekuju. Konami, izdavač PES-a, ove godine slavi svoju 20. godišnjicu pa su trailerom željeli naglasiti svoju dugotrajnost, ali i velike planove za budućnost. EA Games je s druge strane svojim novim nastavkom želio pridobiti novu publiku i to – žene. Naime, u novom nastavku moći će se odabrati i ženski nogometni timovi.

Gledajući unazad, može se reći kako je FIFA uvijek bila u prednosti. Svakim novim nastavkom, FIFA je napredovala i ponudila nešto više svojim fanovima, dok je PES u tom području pomalo zakazao. Tako je FIFA posljednjih godina bila jedna od najprodavanijih igara, no PES se polako počinje približavati svom konkurentu vraćajući se svojim korijenima fokusirajući se na jedinstvenost u igri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

PES 2016 donosi poboljšanu grafiku i gameplay

Jedna od novosti u PES-u jest utjecaj cjelokupne situacije prilikom sudara igrača na terenu. U novom je nastavku poboljšano kontroliranje situacije u duelima, kao i bolja kontrola igre igrača koja omogućuje skidanje mnogih finti i ostalih vještina, a napredak je vidljiv i u čitavom rasponu 'jedan na jedan' pokreta koji će ovisiti najviše o sposobnosti igrača. Kreatori igre također su veliku pažnju pridali osobnosti igrača pa će tako recimo različiti vratari reagirati različito u istim situacijama. Od sada će i proslave golova biti mnogo realnije i podsjetiti na prava slavlja na terenu. PES 2016 više pažnje pridaje i vremenskim prilikama kao i kretanju lopte gdje najavljuju nepredvidljive stvari koje FIFA-i nedostaju. PS4 i PS3 igrači od sada će moći uvesti velike baze podataka te skidati besplatne stvari i svim momčadima omogućiti službene dresove. 

Ženske ekipe  u novoj FIFA-i

Novosti u FIFA 16 nisu toliko dramatične, no jedna od najvećih novosti jest već spomenuto uključivanje ženskih nogometnih ekipa. Predstavljeno je 12 licenciranih internacionalnih ženskih timova, no neće biti moguće odabrati igranje ženskih protiv muških ekipa. Novosti se pojavljuju i u vidu obrane. Poboljšane su situacije uklizavanja gdje od sada igrač može sam kontrolirati duljinu uklizavanja. Najviše novosti dodano je u sam gameplay gdje je od sada driblanje moguće 'odvajanjem' lopte od igrača i čekanjem prave prilike za proboj. Kao završni detalj, dodane su i nove animacije prilikom korištenja više načina šuta.

I pobjeda odlazi...?

Može se zaključiti kako je u novom nastavku FIFA-e više pažnje pridano samom gameplayu, dok PES 2016 nudi više novosti u igri, ali i u grafici čime je u ovom prvom krugu upoznavanja igara, PES odnio pobjedu. Sada samo vrijedi počekati izlazak igre i provjeriti koja je od njih zaista zaslužila odnijeti pobjedu.

Ako želite među prvima zaigrati nove nastavke FIFA-e ili PES-a, možete ih prednaručiti već danas na Mondo.hr uz besplatnu dostavu i dodatni popust.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.