Kako se u proljeće radujemo bujanju prirode, tako se radujemo i bujanju gastronomske ponude, a posebno sezonskim plodovima. O neodoljivom proljetnom gastro užitku zvanom jagoda razgovarali smo sa stručnjakom
U moru nezdravih i često nepotrebnih dodataka u prehrambenim proizvodima, pogotovo u mesu i mesnim prerađevinama, sve je više onih koji se odlučuju na domaću proizvodnju. Iz tog smo razloga istražili kako napraviti vlastitu kobasicu
U posvemašnjem obilju omiljenog proljetnog voća prava je znanost prepoznati prave, domaće jagode. Preprodavači se ne libe raznih trikova, poput isticanja lažnih natpisa o podrijetlu, a mi smo istražili kako prepoznati autentičan proizvod
Konzumacija ekoloških, domaćih i zdravih proizvoda Hrvatima postaje sve važnija, ali nije ih uvijek jednostavno pronaći. Zato smo prošle godine pokrenuli projekt u okviru kojeg naši čitatelji mogu upoznati ekoproizvođače
Nije tajna da su jela koja pripremate sami kod kuće kvalitetnija od kupovnih jer ne koristite aditive, jelo je uvijek toplo i svježe i znate kakve ste sastojke koristili. Isto vrijedi i za pojedine sastojke
Zdrava prehrana podrazumijeva raznolikost i umjerenost, a mnoge namirnice će nas svojim okusom iznenaditi u slatkim ili slanim kombinacijama u kojima ih ne možemo ni zamisliti
U dolini Neretve zasađeno je dva milijuna sadnica jagoda, no cijena im je pala zbog uvoza. Veliki su to nasadi i ako se ne postigne otkupna cijena na veliko od 22 kune do 20 kuna, jagodari nisu ni na pozitivnoj nuli
Proizvodnja sira u Hrvatskoj je u svakoj regiji dio tradicije i naslijeđa, a proizvođači različitim tehnikama postižu bogatstvo tekstura i okusa kojima se diče u svakom pojedinom kraju
Supružnici i Ivana Keri i Neven Đomlija iz Pule pripremaju domaći kruh kako su ga nekad radile none. U pripremi koriste prirodni kvasac, a tajna je u samo četiri sastojka: voda, brašno, sol i dobre bakterije
U ovom su se razdoblju uspjeli nanizati brojni televizijski projekti, od domaćih serija, kultnih filmova do zabavnih emisija, a upravo je ova 2021. godina najuspješnija godina kanala po gledanosti
Muškatna tikva može se pripremati na niz načina, no napravite iskorak od uobičajenih recepata i iskušajte je kao sastojak domaće tjestenine u kombinaciji sa aromatiziranim maslacem
Voćari traže da domaće jabuke budu na posebno označenim policama kako se kupci ne bi morali mučiti pri čitanju sitnih deklaracija. Promotivna cijena prvih ovogodišnjih domaćih jabuka bila bi oko sedam kuna
Par Ćurić u Živikama pored Slavonskog Broda uzgaja voće koje cvjeta u veljači i podnosi temperaturu i do -10°C. Sibirska borovnica je puna vitamina i podiže imunitet
U novoj liniji mliječnih proizvoda, Belje je uspješno spojilo proizvodnju mlijeka na domaćim farmama i moderan pristup u stvaranju proizvoda i njegovog lansiranja na tržište
Na Neretvi je kilogram 2 kune, a u prodavaonici je barem dva puta skuplje. Poljoprivrednici kažu kako sve njihove lubenice idu na veliko po trgovačkim lancima
Naše lubenice iz doline Neretve na rod će doći do početka srpnja. Vegetacija kasni, nema vrućina da bi lubenice već dozrele, objasnio nam je agronom Željko Bjeliš iz udruge Neretvanska mladež
Hrvatska je u mnogočemu bogata, a kad je riječ o gastronomiji, tradicija je neiscrpno vrelo izvornih i nezaboravnih okusa na kojima su odrastale generacije. Evo kako spremiti takva jela
Mate Erceg iz mjesta Orah već je 'nabasao' na prodavače koji kažu da imaju vrgoračku jagodu. Bile su modroj košarici, ali bez našeg loga i to nisu naše jagode, upozorio je
Glumica Cameron Diaz pati od akni, pa mora izbjegavati agresivne pilinge koji pogoršavaju taj problem. Tvrdi da koristi pripravak od mlijeka u prahu, a to omekšava kožu
Pečenjem vlastitog čipsa u pećnici izbjegavate štetne dodatke poput aditiva, a nema toliko ni masnoće jer se ne prži u tavi. Važno je da ga izrežete što tanje i ohladite nakon pečenja
Iskoristi svoj Oranž