Ususret Uskrsu na pulskoj tržnici jutros je podijeljena tradicionalna uskršnja fritaja s 1500 jaja i 10 kilograma šparoga. Dio je to programa Pulske proljetne padele
Uz puno sira i ukusnog pršuta, ovaj će se obrok sredinom tjedna svidjeti cijeloj obitelji. Sve se priprema u jednoj posudi, a također je fritaja savršena i kao mali obrok od ostataka
U pripremi fritaje od 1500 jaja stavljeno je 20 kilograma šparoga, pet kilograma mladog luka i sedam litara maslinovog ulja, a sve se na laganoj vatri pažljivo miješalo najmanje 45 minuta.
Ovih dana na tržnice su stigli berači sa divljim šparogama, a naši fotoreporteri na riječkoj tržnici pronašli su ih po 20, slično kao i u Puli, dok je u Šibeniku vezica ovih dana koštala i do 50 kuna
Pola sta dovoljno je za pripremu ovog finog jela, a kako sadrži jaja, dimljenu šunku, rajičice, luk i aromatične začine, može se zaključiti kako se radi o zdravom jelu
Šparoge i jaja, i jedno i drugo su namirnice toliko zdrave da bi ih trebalo jesti često. Sezona je šparoga, a ovdje je recept za jelo koje je savršeno za užurbani radni ritam
25. travnja održana je prva škola kuhanja portala Gastro.hr. Uz stručno vodstvo chefa Saše Polojca, polaznici su naučili pripremati pet ukusnih i brzih proljetnih jela
Više od tisuću turista i Šibenčana Turistička zajednica i Udruženje obrtnika počastili su, osim fritajom, i sa stotinama kilograma šunke, pršuta, sira...
Šibenski ugostitelji već desetu godinu časte Uskršnjim doručkom. Uz jaja, u fritaji je bilo i 50 svežnjeva šparoga, 50 kilograma luka, 50 kilograma pancete, sol i papar
Ljeto s Podravkom: Dobar dan počinje ukusnom Fritajom s mladim lukom i tikvicama, a za ručak na stolu stižu Jadranske lađice sa sardinama na kruhu
Ispekli su i najveću ikad ispečenu fritaju sa šparogama. U nju su stavili pet tisuća jaja, 50 kilograma šparoga, 50 kilograma pancete, 50 kilograma luka, te sol i papar
Nakon što dobije zlatnu boju, frittata je gotova, no mora kratko stajati na sobnoj temperaturi jer se vani još krčka, a sastojci u njoj prožimaju
Dimljeno meso, povrće ili tjestenina dobit će novo lice, slasnije od omleta, a jednostavnije od složenca, ako se zapeče u pećnici s jajima i sirom
Iskoristi svoj Oranž