Fruktoza pomaže metabolizmu da brže probavi alkohol, što znači da će onih par čašica 'koje bolje da niste' uz voće puno brže proći kroz probavni sustav, a vi ćete se prije bolje osjećati
Naša crijeva ne mogu do kraja probaviti voćni šećer pa bakterije u debelom crijevu izazivaju fermentaciju viška fruktoze, a to osjetimo kao vrlo neugodnu nadutost...
U prehrani od 2000 kalorija na dan šećer treba činiti oko 200 kalorija, što je oko 12 malih žlica, a količine veće od toga povećavaju rizik od raka i bolesti srca
Svaka hrana koja sadrži više od 15 grama šećera na 100 grama proizvoda sadrži previše šećera, a ukupno ne bi smjeli jesti više od 10 kockica šećera na dan
Šećer je otrovan, bilo prerađen, u medu ili u sirupu i izaziva bolesti srca, dijabetes i rak. Poput cigareta i alkohola treba ograničiti njegovu upotrebu, ističe dr. Lustig
Voćni šećer je jedna od najtoksičnijih tvari u hrani koju jedemo, ističu znanstvenici, a povezuje ga se s rakom, bolestima srca, visokim tlakom te oštećenjem bubrega
Zbog genetske mutacije stvaranja masnih naslaga iz šećera naši su preci uspjeli preživjeti periode gladi, no danas šećer uzrokuje brojna oboljenja, tvrdi istraživanje
Iskoristi svoj Oranž