Miljenkova životna načela karakteriziraju vjera, marljivost, ustrajnost, ljubav prema zemlji, predanost obrazovanju, te spajanju seoske mudrosti sa znanstvenim načelima i umijećem proizvodnje vina
Ove bobice se uglavnom jedu dok su svježe, ali kako počinju fermentirati u roku 3 do 4 dana, domaćice ih znaju brzo pretvarati u pekmeze, sokove, kolače, likere, vino...
Karlovčanka Ivana je na Ružici Vinodola bila je najbolja u tiještenju grožđa rukama i nogama, brzom punjenju brentače vodom... A osim toga, radi kao teta u vrtiću i aktivna je u DVD-u
Klimatske promjene nisu stvar budućnosti, one se događaju već sada. Svjedočimo porastu prosječnih temperatura, a to već ima utjecaja na vinogradarstvo
Kada usporedite svježe i sušeno voće po volumenu, uvijek ćete pronaći više šećera i kalorija u suhom voću. Jedna šalica grožđica ima 116 grama šećera, a šalica grožđa ima oko 15 grama šećera
Nevrijeme je pogodilo okolicu Vinkovaca, gdje je u Ivankovu padala tuča veličine lješnjaka. Kako nam kaže čitateljica koja je snimila video, oštetila joj je voćke i povrće
Vinograd je smješten odmah ispod rashladnih tornjeva, ali izvan ograđene sigurnosne zone reaktora te ga mogu posjetiti i turisti. U laboratoriju će se i grožđu i vinu kontrolirati moguća radioaktivnost
Grožđe je bogato vlaknima i vodom te mineralima poput kalcija, magnezija, folata, kalija i cinka i vitaminima C, K, B i A. Također može smanjiti rizik od bolesti poput dijabetesa
Jedna šalica bobica grožđa sadržio čak četvrtinu ukupne dnevne potrebe za vitaminima C i K, jako je bogato antioksidansima pa održava vitalnost i štiti od bolesti srca, karcinoma, pa do prehlade
Berba 2021. bit će širom Europe količinski mnogo manja nego inače, no to ne znači da će vina biti skuplja. Neki će vinari isprazniti zalihe. Prinosi su najmanje 30 posto manji zbog mraza, te ljetnih oluja i suše
Grožđe se uzgaja preko 6000 godina, ima preko 8000 sorti, a bogato je antioksidansima, vitaminima i mineralima. U prosjeku za jednu bocu vina potrebno je oko 2.5 kilograma grožđa
Fotografija je u kratkom roku dobila preko 12 tisuća lajkova, a ponovno nije nedostajalo duhovitih komentara i komplimenata, ali i prosidbi
Jedna čaša grožđa osigurava oko 27 posto dnevnog unosa vitamina C, koji podržava imunološki sustav, pojačava proizvodnju kolagena i pomaže povećati apsorpciju željeza
Ako ne volite ananas na pizzi možda biste sljedeći put mogli isprobati grožđe. Jamie Oliver kaže kako ga on stavlja na svoju omiljenu pizzu i kako pristaje savršeno
Popularna češka juha od češnjaka, poznata i pod imenom Cesnakova polievka, je tradicionalno jelo za koje vjeruju da osnažuje organizam i pomaže mu u oporavku nakon bolesti
Sezona grožđa je u punom jeku, pa valja znati kako na tržnici odabrati najbolje i najkvalitetnije grozdove te kako ih spremati u hlasdnjaku da bi što dulje ostalki svježi
Imamo sjajnih ideja za fotografiju pa smo se sjetili da ih napravimo u berbi, da se malo zabavljamo. Ove bude posebne emocije, nastale su u vinogradu koji je zasadio otac Joso, priča Ivan Sladić
Grožđe sadrži antioksidanse, od kojih je najvažniji i koristan onaj koji je poznat kao polifenoli, a koji može pomoći u poboljšanju pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova
Donosimo TOP 15 namirnica koje treba uvrstiti u ljetni i jesenski meni ako želite osnažiti imunitet i pripremiti organizam da se obrani od virusa gripe i prehlade koji će vrebati zajedno sa koronom
Dijeta je odlična za detoksikaciju od 3 dana, s tim da ju možete ponavljati svakih 14 dana, kako biste potaknuli metabolizam i detoksikaciju, kaže nutricionistica Sandra Marić Bulat
Iskoristi svoj Oranž