Mnogi nikada ne podgrijavaju krumpir jer vjeruju da je takav toksičan ili kancerogen te da bi se mogli otrovati, no to nije tako, istina je da podgrijani krumpir može teže 'sjesti' na želudac
U slučaju pretjeranog solanina mogu se javiti tegobe kao što su mučnina, bolovi u želucu, povraćanje i dijareja. Zato izbjegavajte konzumaciju jako zelenog, proklijalog ili smežuranog krumpira
Na listi top 10 vrsta krumpira u svijetu, naš je zauzeo 8. mjesto. Pogledajte o kojem je krumpiru riječ i koje su još zemlje na listi. Jeste li imali prilike uživati u ovom krumpiru?
Luk će dulje ostati svjež ako ga objesite u za to predviđenoj mrežici, a mladi luk možete oprati, osušiti i narezati. Ubacite ga u plastičnu bocu i stavite je u zamrzivač
Kad se koriste niže temperature ulja, prijenos topline odvija se sporije, a to dovodi do mekše vanjštine s manje izraženim tamnjenjem i hrskavošću, pojasnio je znanstvenik John Lioumbas
Svakome od nas se nekad dogodilo sa nabavimo veću količinu krumpira, no na koncu on ostane negdje na podu u smočnici ili naprosto zaboravimo na njega
Cijene poljoprivrednih proizvoda u EU blago su uvećane u 2023. godini, a u skupini osnovnih namirnica značajno je poskupio krumpir, i to ponajviše u Njemačkoj, Slovačkoj i Hrvatskoj
Većina svečanih blagdanskih objeda uključuje pečenje koje je nerijetko posluženo uz krumpir iz pećnice, a stručnjaci kažu da zbog jedne greške krumpir nije dovoljno hrskav
Za ovaj recept će vam trebati krumpir, šampinjoni, ljubičasti luk, panceta, češnjak, majčina dušica, bijelo vino, sir gouda, sol i svježe mljeveni papar
Krumpir je zasitan, a konzumiranje previše krumpira može izostaviti druge hranjive namirnice i dovesti do nuspojava. Treba ga jesti umjereno. Neke hranjive alternative su batat, mahunarke, cjelovite žitarice, lisnato povrće
Slavna američka kuharica imala je specifične recepte te postala poznata po kuhinji koju možemo pratiti i receptima koji su obogatili jednostavnost svakodnevnih jela
Kad je krumpir gotov, tanko mu odrežite ‘poklopac’ po dužini i izdubite sredinu. Izdubljenu sredinu protisnite gnječilicom. Dodajte sol i papar. Ubacite i meso te promiješajte - time punite krumpire
"Zamjena" povrća izvršena da bi izbjegao plaćanje naknade od 20 centi po kilogramu koja se ne naplaćuje za crveni luk.
Volim krumpire narezane na relativno sitne komade. Stavim ih kuhati u slanu vodu na štednjaku, oko osam ili deset minuta, zatim iscijedim vodu. Umiješam ih u griz ili brašno te stavim peći s malo ulja, rekla je kuharica
Jednom kada svi počnu plutati i poprime zlatno smeđu boju, uklonite ih s ulja. Zatim ih stavite u tanjur obložen s par listova papirnatih ručnika kako bi se upio višak masnoće
Mladića su kaznili sa 1730 eura jer nije imao kacigu, osobnu, a vozio je moped bez vozačke i registracije. Uz to imao je desetke kila krumpira i luka za koje sumnjaju da su ukradeni
Ne treba vam nož za guljenje kore s krumpira. Postoji puno bolji način koji će vam ostaviti više slobodnog vremena za pripremanje drugih stvari u kuhinji
Jedino se u istarskom Kašteliru krumpir naziva gramper, što je ostavština još iz napoleonskih vremena. Ova je namirnica tamo toliko omiljena da joj svake godine posvete feštu i prikažu krumpir kao kralja gastronomije
Važno je staviti pomfrit u veliki i duboki lonac s dubokim dnom. Vrhunski kuhari također preporučuju posipati žlicu kukuruznog škroba preko pomfrita da upije vlagu i doda mu hrskavost
Ljudi koji sjede oko nje gledaju je s potpunom nevjericom. 'Uskoro će početi si sušiti meso', napisao je netko ispod objave
Iskoristi svoj Oranž