Nakon ljeta česte su promjene na licu koje djeluju poput fleka, a radi se o hiperpigmentaciji, kao posljedici pretjeranog izlaganja suncu. Dostupno je niz beauty formula, a jedna od njih krije se u - kuhinji
Neki od njih su cimet i klinčić jer imaju antiseptička svojstva koja pomažu u suzbijanju bakterija. U oba slučaja će se tijekom žvakanja iz začina osloboditi korisni sastojci koji osiguravaju svjež dah
Korijandar se može činiti preskupim za to, međutim imamo ga u velikim količinama u zemljama koje imaju problema sa zagađenjem vode teškim metalima, kaže dr. sc. Douglas Schauer
Šalica peršina sadrži otprilike 80 mg vitamina C (poznatog po tome što pomaže u jačanju imuniteta) zajedno s vitaminom A (koji potiče zdrav vid i razvoj) i K (dobar je za izgradnju kostiju i protiv raka)
Većina začina je kratkog vijeka, ali postoje načini pomoću kojih ćete moći puno dulje sigurno koristiti za pripremu jela. Razlikuje se način na koji se održavaju tvrdi i mekani začini
Svježe začinsko bilje, mladi luk i salata trajat će dulje ako znate što napraviti s njima. Također, tu su savjeti i kako spasiti višak začinskog bilja da ne propadne i završi u smeću
Metodom 'uroni i zavrti' skinut ćete sve nečistoće s listova, a ako višak koji vam ostane zamotate u papirnati ručnik i spremite u vrećicu pa u hladnjak, peršin će ostati svjež od pet do sedam dana
Uživajte u luku koliko želite jer smo za vas pronašli odlične načine kako neutralizirati neugodan zadah nakon njega. Jedite rotkvice, pijte zeleni čaj ili jabučni ocat
Jeste li se ikada zapitali zašto dobijete i komad peršina na hrani? Osim što kuhari to koriste za dekoraciju i doprinosu okusu jela, postoji još jedan, jako važan razlog za to
Svježe začinsko bilje, mladi luk i salata trajat će dulje ako znate što napraviti s njima. Također, tu su savjeti i kako spasiti višak začinskog bilja da ne propadne i zvarši u smeću
Izgrižen namještaj i popišan tepih. Imati kućnog ljubimca ima i svoje nedostatke
Peršin djeluje kao diuretik, liječi reumatizam, giht, natekle noge, oboljenja jetre, ublažava menstrualne bolove... Cijenili su ga i gladijatori, jeli su ga prije borbi...
Slatki ili slani: Okus maslaca dopunite začinskim biljem, orašastim plodovima, medom, kakaom ili džemom, a idealan je za mazanje na kruh ili dodatak jelu
Peršin možete primiješati svakom slanom jelu, bez bosiljka ne možemo zamisliti salate i preljeve za tjesteninu, a kopar osvaja u jelima s krastavcima i tikvicama
Kemijski spoj apigenin koji se nalazi u čaju od kamilice, peršinu i celeru sprječava nastanak malignih stanica, ali i povećava vjerojatnost izlječenja raka kod terapije
Već češanj češnjaka na tjedan smanjuje rizik od raka te regulira šećer u krvi, korijandar ubija bakterije bolje od antibiotika, a cimet pomaže kod dijabetesa tipa 2
Jogurt smanjuje razinu sulfodika, jednog od uzročnika lošeg zadaha, žvakanje peršina ili mente vraća svjež dah, a kriška limuna u trenu ublažava neugodan zadah
Vlasac je idealan dodatak salatama, estragon će oplemeniti specijalitete od ribe, a nježni se začini poput bosiljka dodaju tek dok je jelo gotovo da zadrže aromu
Većini ljekovitih biljaka najviše odgovara rahla, pjeskovita zemlja i sunčano mjesto na balkonu, a pošto su vrlo otporne bez teškoća uspijevaju u posudama na prozoru
Umjetna sladila gora su od šećera, a umjesto kalorične hrane bolje je izbjegavati senf, aperitive, sokove i dijetalnu hranu, dok đumbir i peršin otvaraju vaš tek
Iskoristi svoj Oranž