U Vidu na manifestaciji Raštika u Naroni spremali su fine specijalitete. Svi su tražili i zapisivali recept za pripremu namaza od raštike i oraha koji se razgrabio za tren
Svinjsko meso pripremljeno na ovaj način idealno je kada imate goste i želite ih impresionirati svojim kulinarskim vještinama. Iako nije toliko jednostavno za pripremu, sve se isplati jer je fenomenalnog okusa
Pečenje je gotovo kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava. Tada ga izvadite i pustite da odstoji desetak minuta prije rezanja
Prema narodnom vjerovanju, obilja, zdravlja i sreće će imati oni koji na Silvestrovo ili za prvi dan nove godine pripreme svinjetinu, jer je to životinja koja 'ruje prema naprijed'
U Hrvatskoj su se pojavila tri nova slučaja afričke svinjske kuge. Stručnjakinja tvrdi da je zabrinuta zbog cijele situacije jer se mjere ne poštuju, a bolest je ionako nemoguće iskorijeniti jer cjepiva nema
Priprema mesa, krumpira i povrća u pećnici zajedno uštedjet će vam malo vremena, ali i osigurati da svu hranu prožmu fini sokovi te da okusi budu nenadmašni, što je dobar temelj za fini ručak
Ako vam iza ručka ostane dosta mesa, pripremite maštoviti obrok koji ne izgleda kao da su u pitanju ostatci: Bogata juha, chimichanga, pikantne ćufte ili thai juha od ostataka piletine...
Svinjski biftek ili lungić je najcjenjeniji komad svinjskog mesa zato što je najmanji i najskuplji. Koristi se za steak, medaljone, a zbog mekoće pogodan je za pečenje, roštilj i prženje
Želimo realne cijene sukladno visini troškova, u protivnom jedan po jedan objekt ćemo zatvarati jer nije realno da poslujemo s gubitkom, kaže svinjogojac Miro Kolesarić
Pripremate li pileće batake, prije prženja ih zarežite na nekoliko mjesta pa utrljate začinsko bilje, sok od limuna i maslinovo ulje. Kožica mesa bit će hrskavija premažete li ga s malo vode na pola pečenja
Domaća pečenka je jako ukusna, a starinski recept kakav su pripremale naše bake garantira slasni zalogaj. Ova neuobičajena pečenka mogla bi vas ugodno iznenaditi
Koćari ih trgovcima prodaju uglavnom za pet do sedam kuna. Do Zagreba sitna plava riba naraste do 25 kuna. No na primorskim ribarnicama nije tako skupa - skuplje od nje su mnoge vrste povrća
Branko Bobetić iz Croatiastočara kaže da nam stižu viškovi iz Njemačke, Španjolske i Nizozemske pa ruše cijenu mesa po trgovačkim centrima, a iz Italije stiže perad
Staru godinu treba ostaviti iza sebe, a prema našim običajima jede se svinjsko meso, a ne perad jer svinja ‘ruje prema naprijed’, što je simbol sreće i napretka...
Svinjski but je, tvrde poznati kuhari, najteže pripremiti na kvalitetan i ukusan način da se meso tijekom prerade ne bi presušilo. Stoga donose savjete kako ga pretvoriti u slasno pečenje
Pomanjkanje mesa izazvala je afrička kuga u Kini, a 'pomogla' je i naša politika. Većinu svinjogojaca prije sedam godina bacio je na koljena uvoz zamrznute svinjetine iz Čilea...
Kada se, naime, količinski utvrde emisije koje se oslobađaju po kalorijskoj osnovi, ispada da brokula emitira više stakleničkih plinova nego svinjetina ili piletina
MALE TAJNE Prije pečenja svinjsku kožu razrežite na male kvadratiće te posolite i pouljite. Prije nego što svinju staviti peći, kožu je potrebno prepeći na tavici
Australac Stu Pengelly iskoristio je toplotni val kako bi napravio eksperiment i upozorio ljude da ne ostavljaju svoju djecu ili ljubimce u automobilima tijekom velikih vrućina
Skakanje cijena počelo je već u drugom tromjesečju ove godine. No uvoznici prate što se događa, pa se u prvom tromjesečju u RH uvezlo dvostruko više svinjetine nego u drugom – posebice za preradu
Iskoristi svoj Oranž