Englez Edward Naime 1770. je zabunom, umjesto krušnim mrvicama s kojima su ljudi brisali tintu, pokušao obrisati grešku s gumenom smolom s drveta i otkrio da ta tvar zapravo puno bolje briše tintu od mrvica
Češki znanstvenici definirali su da je za lijepljenje hrane za tavicu odgovorna 'termokapilarna konvekcija', proces zbog kojeg se ulje iz sredine posuđa povlači prema rubovima
Pazite od kakvog materijala su posuđe i druga kuhinjska pomagala koje svakodnevno koristite u pripremi hrane. Mnoga od njih ispuštaju kemijske spojeve koji se talože u tijelu i rade štetu
Omiljena ljetna poslastica je nastala nakon što je mali dječak zabunom ostavio sok na hladnoći. A bez želje za druženjem i zabavom pitanje je kad i kako bi ljudi otkrili anesteziju...,
Posuđe u kojem kuhate birajte ovisno o vrsti hrane, a čak i najkvalitetniji lonci postaju opasni kad se oštete, pa hranu miješajte silikonskim i drvenim priborom
Zbog dugogodišnje rasprave o odabiru idealnog posuđa, kontaktirali smo DuPont, proizvođača teflonskog posuđa te keramički Delimano, brend Studija Moderne
Tragove perfluoroktanske kiseline znanstvenici su pronašli kod 98 posto ispitanika, a što je njena razina u tijelu viša, to je i rizik od srčanih bolesti znatno veći
Davne 1879. godine Constantin Fahlberg je shvatio da su okruglice na njegovom stolu slađe nego inače. Shvatio je da je problem u njemu i na prstima otkrio saharin
Friteza svaki dan samo u Britaniji ubije ili ozlijedi u prosjeku 20 ljudi. Osim malih kućanskih aparata, zdravlju štete i sredstva koja ubijaju bakterije
Iskoristi svoj Oranž