Bez obzira na koji način jedete pizzu, ono najvažnije je da je ukusna i sočna, a nema bolje pizze nego kad se napravi sa domaćim tijestom - donosimo vam 3 recepta
Dizano, prhko, slatko ili slano, ali uvijek savršeno tijesto za kruh, biskviti za kolače i torte uz recepte i poneki tradicionalni kulinarski trik slavne kuharice Mary Berry
'Odmaranje tijesta' je ključno za izradu tortilja jer omogućuje da se voda i brašno stope zajedno, hidratizirajući škrob i stvarajući savršenu konzistenciju tijesta
Tijekom pripreme kolača sigurno ste čuli upozorenja da pripazite kako ne biste pretjerano izmiksali tijesto jer vam neće uspjeti, no možda niste bili sigurni o čemu je riječ o kako to izbjeći
Za pizzu uzmite tijesta koliko trebate pa ga razvaljajte i nadjenite po želji. Ako želite raditi kiflice, tijesto podijelite u dva dijela i svaki razvaljajte u kružni oblik te razrežite na osam dijelova
Koju god vrstu da koristite, ostavite tijesto da odstoji na sobnoj temperaturi do sat vremena prije nego što ga razvučete u oblik, kako biste glutenu dali vremena da se opusti
Mijesiti tijesto može biti uživancija, pogotovo ako volite raditi kolače. Međutim s ovih nekoliko savjeta prhko tijesto ćete svaki puta uspješno zamijesiti, bez da se raspada ili ne može razvaljati
Imate li više vremena, napravite veću količinu tjestenine pa je osušite, čuvajte u staklenkama i koristite po potrebi. Od iste smjese možete napraviti, recimo, i tanke rezance za juhu i one široke za umake
Donosimo vam nekoliko odličnih recepata za domaće njoke, jelo s njokima, krokete i umak koji se s njima odlično slaže. Tu su i knedle u slatkoj i slanoj varijanti te fini muffini od krumpirovog tijesta
Svako od ovih jela može se jesti i hladno, kao neka vrsta fine ljetne salate. Radi se redom o receptima za jela koja su laganija za probavu, što je i preporuka tijekom vrućih dana
Rijetko tko ne voli mekane i sočne kiflice. Uz niz različitih punjenja, svatko voli barem jednu vrstu, a mi vam donosimo čak 11 recepata za kiflice koje možete poslužiti u bilo koje doba dana
Ovi ražnjiĆi mogu biti zgodna zabava za klince na tulumu, ali i zgodna grickalica za društvo koje se okupilo radi gledanja filmova. Pripazite samo da ih dobro ocijedite od ulja
Kod pripreme domaćeg kruha važno je da ne preskačete ključne korake. Birajte najbolje sastojke i temperaturu podesite ovisno o vrsti brašna, a proces dizanja tijesta nemojte ubrzavati
Sljedeći put kada budete htjeli raditi muffine, utješite se spoznajom da je zapravo bolje tijesto napraviti noć prije. Ostavljanje tijesta da odstoji preko noći daje njegovim sastojcima priliku da bolje odrade svoj posao
Buhtle ne moraju nužno biti u slatkim varijantama, puniti ih možete čime god poželite pa tako i slanim nadjevima. Procedura s pripremom tijesta je ista, no u slane ne stavljajte šećer i ribanu koricu limuna već više soli
Provjerili smo cijene najpopularnijeg slatkiša u veljači, te otkrili slatke tajne majstora krafni od koji ih neki ove prefine delicije spravljaju na tradicionalan način, u loncu
Pečenje slastica podrazumijeva planiranje i preciznost, a prije svega i strpljenje. Ako ste već uložili puno truda u izradu kolača, nemojte ga upropastiti hladnim namirnicama
Bilo da ste ljubitelj slatkih ili slanih kiflica, ovo univerzalno tijesto paše uz sve nadjeve, pa tako možete isprobati slane kiflice s kobasicama, šunkom i sirom, ali i slatke s limunom ili cimetom
Bez obzira jeste li početnik u kuhinji ili ste već iskusni, sigurno ste naletjeli na recept koji zahtijeva da posebno promiješate vlažne i suhe sastojke
Blagdane ne možemo ni zamisliti bez sitnih kolača. Od jedne smjese možete napraviti više vrsta, a mi vam donosimo četiri varijante za koje će vam trebati jedno tijesto s manjim izmjenama
Iskoristi svoj Oranž