Prebogata ponuda pop-up restorana Dwich obogaćena je neobičnim primjercima sendviča poput onih punjenih s mesnom štrucom, tripicama, krvavicama, telećom koljenicom. Super sendviče ‘slažu’ vrhunski chefovi
Idealne namirnice za chutney su jabuke, breskve, šljive, marelice, rajčice, ili rabarbara. Priprema se polaganim kuhanjem, kao i marmelada, a najčešće se poslužuje kao prilog slatkim i slanim jelima
Slatkastom brioš pecivu i hrenovki mogu se dodati špekmez, sir i čvarci, ne samo senf. Kao umak možete isprobati i marmeladu od ljubičastog luka i umak od trešnjaste rajčice
Ako želite da umak ostane topao tijekom cijelog ručka ili večere zagrijte termosicu na način da ulijete u nju vruću vodu na par minuta i onda ju prolijte. Stavite umak u termosicu i zatvorite je
Bolognese umak ili ragù, od francuske riječi ragoûter, što znači 'potaknuti apetit', izvorno je bio zamišljen kao svečani obrok koji se samostalno, bez tjestenine, služio vojnicima i mornarima
Zamrznuto šumsko voće, poput borovnica, u posljednje je vrijeme u trgovinama izuzetno poskupjelo, a ako sami kupite svježe voće te ga potom zamrznete, uštedjet ćete mnogo novaca
Recimo, vodu u kojoj se kuhala tjestenina možete dodati u umak za bolonjez jer će ga dodatno zgusnuti. Također, poboljšat ćete okus i teksturu umaka
Ovakve umake možete napraviti u većoj količini i spremiti ih u hladnjak. Zdravija su verzija jer nemaju dodatne aditive i masnoće pa neće teško pasti na želudac, a dobro će vas zasititi
Kada je tjestenina kuhana, u vodi će ostati savršeni koncentrat škrobi te će voda biti vidljivo viskozna. Nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina dodajte umaku koji će tako dobiti svilenkastu teksturu
Jedan od najjednostavnijih načina za zgusnuti umak je umiješati u njega propasirano kuhano ili pečeno povrće. Škrob je još jedan učinkovit zgušnjivač koji usporava vodu putem bubrenja i geliranja.
Proizvod na tržište u Hrvatskoj stavlja tvrtka Pekinška patka j.d.o.o. iz Samobora, a u pakiranju sojinog umaka od litre postoji nedozvoljena količina 3-MCPD koji je potencijalno kancerogen za ljude
Okusu i mirisu hrane s roštilja malo tko može odoljeti, a ako se roštilj priprema pravilno, na kraju ćete gostima poslužiti zdrav i ukusan obrok. Provjerite 12 recepata za vrhunska jela s roštilja
Ovaj nevjerojatno ukusan umak se sastoji od čak tri vrste sira - ekstra oštrog Cheddara, Gruyerea i kremastog sira, koji zajedno stvaraju nevjerojatno ukusan i zasitan umak koji super paše uz hrskavi čips
Jednostavno i prilično jeftino jelo, a jako ukusno, kobasice zapečene krumpirom i umakom se jednostavno pripremaju, a dobro će vas zagrijati tijekom hladnih zimskih mjeseci
Jednom kada napravite domaći pesto, čuvajte ga u staklenci. Koliko će pesto potrajati ovisi o tome koju vrstu povrća koristite, ali sigurno će izdržati u hladnjaku barem tri do pet dana
Prema jednoj priči majoneza je nastala 1756. godine kada se počela upotrebljavati u francuskoj kuhinji, a dobila je ime po francuskom vojskovođi Mahonu, koji je za Francusku osvojio grad i luku Minorcu
To je jedan od aromatičnijih umaka koji se najčešće jede uz meso. Priprema je vrlo jednostavna i omogućuje vam da prilagodite okuse vlastitim željama, ljuto, manje ljuto...
Osim što su bogatog okusa, tikvice su dobre i za zdravlje, a osim toga du odličan izbor želite li pojesti nešto lagano. Donosimo vam tri ljetna recepta - gusta krem juha, umak za tjesteninu i rezanci od tikvica
Ketchup je neizostavan dio mnogih jela diljem svijeta, ali rijetko se pitamo kako je on zapravo nastao? Najpopularniji crveni umak prati zanimljiva priča, a mi vam donosimo njezine detalje
Za domaću je šalsu potrebno samo nekoliko sastojaka - rajčice, luk, češnjak, maslinovo ulje, a nakon što se oni izmiješaju s blenderom dodajte sol. Možete se poigrati sa začinima i sastojcima po svom izboru
Iskoristi svoj Oranž