Obavijesti

Tech

Komentari 28

5 novosti kojima će nas Apple pokušati osvojiti tijekom 2015.

5 novosti kojima će nas Apple pokušati osvojiti tijekom 2015.
1

Manji, brži i tanji iPhoneovi i iPadovi, nova verzija operacijskog sustava i novi pametni sat neki su od proizvoda kojima će nas mamiti najpoznatija "Jabuka"

VIDEO

Nakon smrti Stevea Jobsa vrijednost dionica Applea je pala, činilo se da Tim Cook nije jednak kalibar direktora kao Jobs i mnogi su sa skepsom gledali na poteze i cijelu budućnost kompanije. Iz Applea su nas cijelo vrijeme uvjeravali da pripremaju nešto veliko, što se i obistinilo krajem aktualne godine kad su predstavili nove, temeljito redizajnirane modele mobilnih uređaja, kao i svoj prvi pametni sat.

Noviteti su oduševili korisnike i investitore, pa tako u zadnjim mjesecima 2014. Apple bilježi odlične prodajne rezultate i samopouzdano se okreću novim proizvodima koje će nam predstaviti iduće godine, a ovo su najočekivaniji:

1. iPhone 6s i iPhone 6s Plus

Unaprijeđeni modeli trenutnih ljubimaca trebali bi biti predstavljeni u rujnu 2015. Dok značajnijih kozmetičkih poboljšanja najvjerojatnije neće biti, kao i u slučaju prethodnih "S" modela trebali bismo dobiti brži procesor, više memorije, poboljšanu kameru i barem jedno zvučno programsko ili tehničko poboljšanje (kao što je bila Siri u slučaju iPhone 4S modela, odnosno čitač otisaka u slučaju iPhone 5S modela). 

2. iPhone mini

Dok su brojni korisnici s oduševljenjem pozdravili povećanje dijagonale ekrana na Appleovim novim mobitelima, dio korisnika je izrazio žaljenje za veličinom na koju su navikli. Zbog toga su se pojavile glasine o novom, manjem modelu, konceptualno sličnom modelu 5C, koji bi zadovoljio potrebe tog dijela tržišta.

3. Novi iOS

Kao i svake godine, u 2015. očekujemo novu verziju operacijskog sustava za iPhone, iPad i iPod uređaje, kao i novu verziju OS X sustava namijenjenog računalima.

4. iPad Air 3 i iPad mini 4

Nasljednici trenutnih perjanica uz brojna poboljšanja komponenti s ciljem bržeg rada trebali bi biti još lakši i tanji od aktualnih modela.

5. Apple Watch 2

Prvi pametni sat u Appleovoj produkciji predstavljen je krajem 2014. godine, no njegova prodaja i isporuka počet će tek tijekom prvih mjeseci 2015. godine, pa bi se lako moglo dogoditi da nam krajem iduće godine stigne nasljednik ovog gadgeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno