Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

5 praktičnih savjeta za bržu i kvalitetniju Wi-Fi vezu u kući

None Foto: Fotolia 2

Postoji nekoliko trikova kojima možete pojačati Wi-Fi signal. Jednostavne stvari poput premještanja rutera i namještanje antena mogu napraviti značajnu razliku

Nekada smo imali stolno računalo koje se spajalo na internet preko mrežnog kabela, no danas kada spajamo mobitele, tablete i laptope na bežični internet, bitno je da nam je Wi-Fi signal brz i kvalitetan.

Srećom, postoji nekoliko trikova kojima možete pojačati Wi-Fi signal. Jednostavne stvari poput premještanja rutera i namještanje antena mogu napraviti razliku.

U videu možete pogledati 5 savjeta koji će vam pomoći da izvučete  maksimum od svoje bežične kućne Wi-Fi mreže. Tako se savjetuje da ruter bude u središtu stana i na otvorenom, ali ne i na podu. Ruter ne bi trebao biti pored ostalih elektroničkih uređaja. Imate li ruter s dvije antene, idealno bi bilo da jedna bude horizontalno, a druga vertikalno. Izmjerite jačinu signala uz pomoć neke aplikacije kako bi vidjeli gdje su vam problemi.

Komentari (36)
  • Kažeš susjedu da nabavi jaču antenu:)

    15. 9. 2015,   17:49
  • Evo vam najboljeg savjeta: uzmite android telefon, instalirajte WiFi Analyser aplikaciju, ukljucite WiFi na telefonu i pokrenite aplikaciju. Uz malo znanja (ili nekog tko to moze uciniti za vas), mozete vidjeti koje su frekvencije u vasem prostoru najvise zagusene prometom (dakle koje frekvencije vasi susjedi najvise koriste, sto itekako zna biti problem posebno u neboderima gdje zivi puno ljudi koji surfaju na WiFi-u). Nako sto ste preko aplikacije vidjeli koja frekvencija je najmanje zagusena, odite na web browser na racunalu, utipkajte 192.168.0.1 i logirajte se u ruter, odite u njegove postavke, i postavite ga da radi na frekvenciji koja je najmanje zagusena (ako neznate kako nadjite nekoga da vam pomogne). Vecina vas uociti ce da stvari mnogo bolje rade.

    15. 9. 2015,   18:44
  • manite se interneta i prčkanja po mobitelu i izađite malo van među ljude

    15. 9. 2015,   19:11