Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

5 vrsta cura na Instagramu koje volimo gledati i mrziti

None Foto: Fotolia 6

I vi sigurno imate prijateljicu koja na Instagramu ne može prestati dijeliti fotografije kućnog ljubimca, ljubavnu sreću, dobre provode, trudnički sjaj ili tuđe mudrosti

Prema nekim podacima, na Instagram se dnevno postavi čak 40 milijuna fotografija, ali u tom moru fotki ne treba dugo da se uoče neki trendovi. Njegove najambicioznije korisnice često imaju vrlo slične profile koji se mogu svesti na jednu od prepoznatljivih kategorija.

Ovih 5 vrsta profila na Instagramu nas obično živcira, ali ih - priznajemo - ne možemo prestati gledati:

1. Ljubimica

Ona neće kao Facebook aktivistica stavljati sliku svake napaćene, zatočene, ostavljene ili pak spašene životinje, ne. Na ovom profilu glavna je zvijezda njena cijenjena mačka. Ili gospodin pas. Svejedno., Važno da je takoooo sladak/čupav/smiješan/poseban kao i vlasnica, naravno. Nakon 500 fotki mačke koju zove princeza ili nekog polarnog psa duhovito zvanog Medo ili kao kalifornijski surfer Logan, samo želite da žena konačno nađe – čovjeka.

Instagram

2. Ponovno rođena trudnica

Ove se dijele u dvije kategorije – friško trudne i friške majke. Prve će vas daviti s ‘blaženih’ 9 mjeseci fotografija rastućeg trbuha, zdrave hrane, joge, motivacijskog zena i svetrudničkog selfie-blistanja, a ove druge kreću u sveti rat slikama djece čim dođu sebi nakon poroda. Nakon što u rodilištu muž okine prvu umjetničku, predstoji bilježenje svakodnevnog napretka djeteta kojeg vam na kraju samo bude žao jer će misliti da mu je treći roditelj – smartphone.

Instagram

3. Ja sam Mi, a mi smo selfie

Ona ima dečka. Na svakoj slici. Ona i on. U krevetu, na plaži, u parku, u restoranu, na vrhu planine. Njihova ozarena  lica, njihove noge, tragovi u pijesku, držanje za ruke. Otkad ima dečka život joj je puno fotogeničniji i češće ga javno dijeli nego kad je bila single.

Instagram

4. Citiram, dakle mislim

Svaka druga joj je neka misaona poza, zagledana u daljine, okrenuta leđima, naslonjena na zid uz koju ide jednako duboka misao, češće na engleskom nego na hrvatskom. Ako nije vlastita fotka, onda je citat iz kategorije inspiracijsko-motivacijskih, napisana nekim romantičnim fontom ili na nekoj romantičnoj pozadini. Sretna je i kad nije, a toliko citira da je više nije sigurna što je njeno, a što tuđe. 

Instagram

5. Kraljice ekipe

Uvijek su u roju, bestačice, pa je teško razlučiti čiji je zapravo profil. Portretiraju život koji je stalni provod - redaju se brunchevi, kokteli, gradski parkovi, klizališta, otvorenja kuverti. Besprijekorno sređene, nasmiješene od uha do uha, ali osim grupnih selfieja rijetko poziraju kameri te se uvijek čini da imaju vlastitog paparazza koji ih u korak prati. Aranžirane su kao izlog, kad već ne mogu kao Seks i grad, a slika ih bratić jedne od njih kojem su dozvolile da ponekad izađe s njima.

Instagram

Komentari (5)
  • istina to stvarno vole

    6. 2. 2015,   10:18
  • Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

    6. 2. 2015,   10:19
  • Instagram je za djecu, pravi mačo muški koriste tviter.

    6. 2. 2015,   23:28