Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

A1 ima najbolju mobilnu mrežu prema najnovijem P3 testiranju

None Foto: A1 3

P3 je proveo testiranje mreže u najvećim gradovima i naseljima, prometnicama te prikupljanjem podataka o kvaliteti usluge kod samih korisnika. Ovo je šesti put da A1 osvaja P3 certifikat

Prije točno 20 godina tadašnji Vipnet ušao je na hrvatsko tržište kao drugi mobilni operater, a slaveći veliku obljetnicu iz A1 su se u utorak pohvalili kako su na najnovijem P3 testiranju osvojili certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. No uz to su i prepoznati kao pružatelj najbolje konvergentne usluge jer imaju fiksnu mrežu s najvećim brzinama skidanja i najnižom latencijom. 

P3 je proveo testiranje mreže u najvećim gradovima i naseljima, prometnicama te prikupljanjem podataka o kvaliteti usluge kod samih korisnika diljem Hrvatske. Mjerili su se glavni parametri važni za korisnike poput govorne usluge, kvalitete pristupa web stranicama, YouTube streaming servisa i preuzimanja sadržaja. Ovo je šesti put da je A1 dobio certifikat za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj.

- Otkako smo zakoračili na hrvatsko tržište, kontinuirano ulažemo u inovacije i najmodernije tehnologije  kako bismo podržali najbolje korisničko iskustvo. To  potvrđuju rezultati istraživanja agencije Prizma CPI s kraja prošle godine prema kojemu su korisnici A1 najzadovoljniji kvalitetom mreže, kao i najnovije P3 istraživanje na razini cijele Hrvatske. Kontinuirano investiramo u razvoj mobilne mreže, a jedna od posljednjih je implementacija LTE Advanced Pro funkcionalnosti čime smo povećali kapacitete i omogućili mobilno surfanje do 1.35 Gbit/s na 4G mreži. Time smo već uoči samog početka turističke sezone osigurali maksimalan kapacitet na najopterećenijim lokacijama u kontinentalnom dijelu Hrvatske te brojnim turističkim mjestima - izjavio je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska. Dodao je i kako su po rezultatima fiksne mreže prvi izbor za ljubitelje gaminga, eSporta i virtualne stvarnosti.

Iz A1 su istaknuli i kako uz fiksnu i mobilnu grade i NB IoT mrežu te da jedini pružaju nacionalnu pokrivenost mrežom koja omogućava velikom broju uređaja slanje potrebnih informacija s lokacija gdje standardni mobilni signal nema prodornost.

Foto: A1

- Certifikat P3 Best in Test rezultat je visokih ulaganja u modernizaciju i kvalitetu mreže te snažnih i kontinuiranih investicija prema uvođenju 5G tehnologije u Hrvatskoj. Cilj je stvoriti sustav najviše kvalitete i spremnosti za mrežu pete generacije koja će Hrvatskoj donijeti jednaku povezivost u svim dijelovima zemlje - rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

Komentari (10)
  • Malo manje od godinu dana sam kod njih, jedino poteškoče koje sam imao su bile kada sam se prebacivao sa Tcom na njih ... Taj tcom - teški lopovi i najgori prevaranti . Ono što je HDZ u politici , ono što su Hajduk ili Real Madrid u nogometu , to je Tcom među teleoperaterima ...

    2. 7. 2019,   17:34
  • to sa mrezama i nagradam je kao i sa kobasicama/kulen u slavoniji. svaka druga kuca proizvodi kobasice/kulen, a svaka birtija ima svoju "kobasicijadu" pa tako svatko tko proizvodi, stigne ugrabiti bar jednu nagradu za najbolju kobasicu/kulen..

    3. 7. 2019,   11:44
  • Hebla vas više mobilna mreža. Kada ćete napraviti pravu (optičku) mrežu dostupnu svima?

    3. 7. 2019,   09:43