Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Afera dizel: Volkswagen otkrio probleme na još 800.000 auta

None Foto: DPA/Pixsell

Neobjašnjiva zastranjivanja su otkrivena u pogledu razine CO2. Na temelju sadašnjih spoznaja, oko 800.000 automobila Volkswagen je zahvaćeno problemom

Volkswagen je objavio u utorak da su "neobjašnjiva ispuštanja" ugljičnog dioksida otkrivena na oko dodatnih 800.000 diesel automobila te tvrtke, u vrijednosti oko 2 milijarde eura.

- Tijekom internih ispitivanja, neobjašnjiva zastranjivanja su otkrivena u pogledu razine CO2. Na temelju sadašnjih spoznaja, oko 800.000 automobila Volkswagen je zahvaćeno tim problemom - navela je tvrtka u priopćenju.

Volkswagen je već okaljan skandalom varanja na testovima količine ispušnih plinova za dieselska vozila.   

Najveći svjetski proizvođač automobila priznao je 18. rujna da je u dieselska vozila ugradio ilegalni softver kako bi zavarao američke nadzorne službe glede stvarne razine emisije ispušnih plinova., izazvavši time najveću poslovnu krizu u povijesti. 

Za sada Volkswagen koji proizvodi automobile 12 raznih marki, procjenjuje gospodarske rizike na oko 2 milijarde eura, nakon te nove afere. Tvrtka inzistira na činjenici da "sigurnost njezinih automobila nije dovedena u pitanje".

Glasnogovornik tvrtke je precizirao da su primijećene nepravilnosti u razini ispuštanja CO2 diesel motora 1,4 litara, 1,6 litara i 2 litre na modelima VW, Škoda, Audi i Seat, kao i jednom benzinskom motoru.

Komentari (36)
  • nikad ga nisam volio jer su za mene precijenjena vozila i naravno tu najprije mislim na model GNOJF

    3. 11. 2015,   23:37
  • sramota njima, definitvno najveći skandal u povijesti automobilstva. da hoće 50 milijardi isplatit se kazni da propadnu, ovo nije njemački standard koji je poznat u svijetu ovo je žešća prevara i omalovažavanje vjernih kupaca!!! sramota da ne moze bit veća!!!

    3. 11. 2015,   23:07
  • uvijek sam vw smatrao precijenjenim i iskreno prosječnim autom a najaci su mi bili oni koji su počeli govorit da vw postaje premium hahah nikad nije bio niti će biti premium ko mecka, audi, volvo, bmw, jaguar

    3. 11. 2015,   23:43