Obavijesti

Tech

Komentari 5

Alcatel spušta granicu: Novi telefon dobio je i treću kameru

Alcatel spušta granicu: Novi telefon dobio je i treću kameru
9

Iz Alcatela stižu dva nova iznimno povoljna telefona. Njihov mobitel za 150 eura nudi osmojezgreni procesor, ali i trostruku stražnju kameru. Uz njega stigao je i telefon za samo 80 eura

VIDEO

Nakon što smo u Barceloni na proljeće vidjeli uređaje iz serije 1 i 3, Alcatel je danas u Berlinu predstavio nove telefone iz iste serije kojima žele pokazati da inovacije mogu biti pristupačne.

Riječi su to Petera Leeja, Alcatelova globalnog voditelja prodaje, koji navodi kako njihovi novi modeli dolaze s vlastitom Google Assistant tipkom te najnovijim tehnologijama, dok u isto vrijeme imaju na umu i dubinu njihova džepa.

Tako je nova Alcatelova zvijezda model 3X. Telefon dolazi s ekranom od 6,5 inča (1600x720 rezolucije). Na stražnjoj strani smjestio se sustav sa tri kamere, a radi se o senzorima od 16, 8 i 5 megapiksela. Tako bi i na ovom telefonu trebali imati bokeh, odnosno portrete sa zamućenom pozadinom, prepoznavanje scena te kvalitetnije noćno snimanje. S prednje strane nalazi se kamera od 8 megapiksela.

Alcatel 3X dolazi sa 4/64 GB memorije koja se može proširiti microSD karticama, a pogoni ga osmojezgreni procesor iz MediaTeka (Helio P23). Kapacitet baterije je 4000 mAh. Nudit će se u tri boje - crnoj, zelenoj i rozoj. Trebao bi stajati od 150 eura.


Alcatel 1V najnoviji je model u početnoj seriji, koji također ima svoju Google Assistant tipku. Opremljen je također osmojezgrenim procesorom, no ovdje je u igri Unisocov čip SC9863A (Octa-core ARM Cortex™-A55 1.6GHz+1.2GHz). Za razliku od 3X, ovaj model ima Android Go verziju Androida P. 

Što se specifikacija tiče, ovdje se nalazi 5,5-inčni ekran nešto niže rezolucije (960x480). S obje strane uređaja nalaze se kamere od 5 megapiksela. Telefon ima samo 1 GB RAM-a i 16 GB memorije te bateriju od 2460 mAh. Sve to rezultiralo je cijenom koja bi trebala biti samo 80 eura.

Uz ove telefone, Alcatel je predstavio i novi tablet s ekranom od 7 inča, stražnjom VGA kamerom i prednjom od 2 megapiksela. Dolazi s 1,5/16 GB memorije. Kapacitet baterije je 2580 mAh, a pogoni ga četverojezgreni MediaTek procesor. Tu je i mod za djecu s edukativnim aplikacijama i opcijama za limitiranje vremena korištenja. Stiže kasnije ove godine, a koštat će 80 eura.

LinkHub cat7 je novi 4G modem za kuću s brzinama od 300/100 Mbps i elegantnim dizajnom te jednostavnim postavljanjem. Stajat će 130 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu