Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ante Toni Debelić i GrowCity ušli u najboljih 50 startupova

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 2

Riječki maturant sa svojim je projektom u studenom je pobijedio na nacionalnom natjecanju, te se ovaj tjedan predstavio na World Business Investment Forumu u Istanbulu

Na prestižnom svjetskom forumu poslovnih anđela i investitora u Istanbulu, World Business Angels Investment Forum (WBAF), predstavio se se i hrvatski startup.

POGLEDAJTE VIDEO:

To je GrowCity riječkog maturanta Ante Tonija Debelića. Njegov projekt i startup studenom prošle godine pobijedio je na nacionalnom natjecanju u sklopu konferencije 24sata “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”. Tako je ušao u konkurenciju 50 najboljih svjetskih startupova koji su se ovaj tjedan predstavili na WBAF-u.

- Jako sam zadovoljan. Razgovarao sam s oko 30 potencijalnih investitora i partnera iz cijelog svijeta. U idućih tri do šest mjeseci znat ćemo što će se od toga realizirati. Konferencija je izuzetno dobro organizirana i ispunila je sva moja očekivanja - izjavio nam je na nakon svog predstavljana Ante Toni Debelić (17), koji je pokrenuo startup GrowCity.

Inovativni gimnazijalac iz Rijeke osmislio je automatizirani, prijenosni i efikasni uzgoj hrane u brodskom kontejneru. Kontejner ima oko 28 kvadrata, a Toni je smislio kako se u njemu godišnje može proizvesti hrane koliko se klasičnim načinom uzgoji na 2200 kvadrata. Toni nam je otkrio kako GrowCity u sljedećih šest mjeseci planira izaći na tržište s potpuno novim proizvodima i uslugama koji će stvoriti temelje za daljnje poslovanje tvrtke.

Prema riječima Renate Brkić, visoke povjerenice WBAF-a za Hrvatsku, na ovogodišnjem forumu prvi se put održao Take Invest Summit, u okviru kojeg se predstavilo 50 startup projekata iz cijelog svijeta.

- WBAF je za hrvatske projekte jedinstvena prilika da se predstave na skupu koji okuplja više od 1000 investitora iz svijeta. Izlazak iz okvira Hrvatske i predstavljanje svijetu  izuzetno je važan korak za inovativne poduzetničke pothvate koji u Hrvatskoj izrastaju, ali, nažalost, ne uživaju podršku sustava. Izuzetno žalosti što se niti jedna relevantna institucija, od nekoliko pozvanih resornih ministarstava, preko HGK, do Agencije za investicije i konkurentnost, nije odazvala pozivu WBAF-a da doprati hrvatske predstavnike u Istanbul i uključi se u rad ovog foruma - kazala nam je Renata Brkić.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentiraj, znaš da želiš!