Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ante Toni Debelić i GrowCity ušli u najboljih 50 startupova

Ante Toni Debelić i GrowCity ušli u najboljih 50 startupova
2

Riječki maturant sa svojim je projektom u studenom je pobijedio na nacionalnom natjecanju, te se ovaj tjedan predstavio na World Business Investment Forumu u Istanbulu

VIDEO

Na prestižnom svjetskom forumu poslovnih anđela i investitora u Istanbulu, World Business Angels Investment Forum (WBAF), predstavio se se i hrvatski startup.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:51

To je GrowCity riječkog maturanta Ante Tonija Debelića. Njegov projekt i startup studenom prošle godine pobijedio je na nacionalnom natjecanju u sklopu konferencije 24sata “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”. Tako je ušao u konkurenciju 50 najboljih svjetskih startupova koji su se ovaj tjedan predstavili na WBAF-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jako sam zadovoljan. Razgovarao sam s oko 30 potencijalnih investitora i partnera iz cijelog svijeta. U idućih tri do šest mjeseci znat ćemo što će se od toga realizirati. Konferencija je izuzetno dobro organizirana i ispunila je sva moja očekivanja - izjavio nam je na nakon svog predstavljana Ante Toni Debelić (17), koji je pokrenuo startup GrowCity.

Inovativni gimnazijalac iz Rijeke osmislio je automatizirani, prijenosni i efikasni uzgoj hrane u brodskom kontejneru. Kontejner ima oko 28 kvadrata, a Toni je smislio kako se u njemu godišnje može proizvesti hrane koliko se klasičnim načinom uzgoji na 2200 kvadrata. Toni nam je otkrio kako GrowCity u sljedećih šest mjeseci planira izaći na tržište s potpuno novim proizvodima i uslugama koji će stvoriti temelje za daljnje poslovanje tvrtke.

Prema riječima Renate Brkić, visoke povjerenice WBAF-a za Hrvatsku, na ovogodišnjem forumu prvi se put održao Take Invest Summit, u okviru kojeg se predstavilo 50 startup projekata iz cijelog svijeta.

- WBAF je za hrvatske projekte jedinstvena prilika da se predstave na skupu koji okuplja više od 1000 investitora iz svijeta. Izlazak iz okvira Hrvatske i predstavljanje svijetu  izuzetno je važan korak za inovativne poduzetničke pothvate koji u Hrvatskoj izrastaju, ali, nažalost, ne uživaju podršku sustava. Izuzetno žalosti što se niti jedna relevantna institucija, od nekoliko pozvanih resornih ministarstava, preko HGK, do Agencije za investicije i konkurentnost, nije odazvala pozivu WBAF-a da doprati hrvatske predstavnike u Istanbul i uključi se u rad ovog foruma - kazala nam je Renata Brkić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto