Obavijesti

Tech

Komentari 11

Aparat iz snova: Za 60 sekundi napravi vam sladoled po želji

Aparat iz snova: Za 60 sekundi napravi vam sladoled po želji
1

Beth-Halachmi ispričao je kako je ideju za aparat dobio još 2011. Tada je imao malo tvrtku za sladolede i vidio je s kojim se sve problemima susreće kao mali proizvođač. Odlučio je pomoći i sebi i drugima

VIDEO

Izraelski inovator Barak Beth-Halachmi razvio je kapsule koje prave sladolede pritiskom na samo jedan gumb, javlja Nocamels.com. Razveselit će ljubitelje sladoleda jer je rađen za korištenje u kući.

- To je poput aparata za kavu s tehnologijom koja zamrzava i unosi zrak u kapsule. Sve traje 60 sekundi - kazao je Barak Beth-Halachmi.

Za razliku od kapsula za kavu, kapsule za instant sladolede su malo veće. Kada ih se ubaci u aparat Solo Gelato, one odrade svoje i sladoled je gotov za samo jednu minutu. Njihovi okusi variraju, a zasad se mogu probati 24. Ima ih standardnih okusa, ali i bez šećera, te onih s alkoholom.

Beth-Halachmi ispričao je kako je ideju za aparat dobio još 2011. Tada je imao malo tvrtku za sladolede i vidio je s kojim se sve problemima susreće kao mali proizvođač. Puno je troškova, ispričao je, pogotovo kada se produkt prolije.

- Rekao sam sebi zašto ljudima ne dati priliku da prave sladoled kod kuće, osmisliti nešto čime će se uštedjeti i na novcu i na vremenu - kazao je Izraelac.

Sklopio je suradnju sa švicarskom tvrtkom Barry Callebaut koja proizvodi čokoladu čime će svoj proizvod obogatiti okusima.

Solo Gelato bit će predstavljen od 20. do 24. siječnja u Riminiju, a kasnije ove godine očekuje se njegovo puštanje na tržište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama