Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Appleov šef protiv društvenih mreža: Nećaku ne da na Fejs

None Foto: BECK DIEFENBACH 4

Tim Cook je u Engleskoj rekao kako tehnologija ne bi trebala dominirati u školi, pa čak ni u predavanjima gdje se koristi, poput grafičkog dizajna, svom nećaku brani društvene mreže

Appleov šef Tim Cook misli da bi trebalo uvesti ograničenja na korištenje tehnologije u školama, a rekao je i da ne želi da njegov nećak koristi društvene mreže. 

- Nisam od onih koji će reći da je uspjeh ako tehnologiju koristimo stalno. Ne priznajem to - rekao je Cook na engleskom Harlow koledžu, koji je jedna od 70 obrazovnih ustanova u Europi koje će koristiti Appleov Everyone Can Code (Svatko može kodirati) sustav koji koristi programski jezik Swift. 

Apple CEO Tim Cook views the new MacBook Pro in the demo room after an Apple media event in Cupertino | Autor: BECK DIEFENBACH Foto: BECK DIEFENBACH

Cook misli da tehnologija ne bi trebala dominirati ni u predavanjima u kojima se koristi, poput grafičkog dizajna. Kaže da i dalje imamo koncepte o kojima treba razgovarati i treba ih shvatiti, pa tako misli da u predavanju na kojem se raspravlja o literaturi ne bi trebalo biti puno tehnologije. 

- Nemam dijete, ali imam nećaka kojem sam postavio neka ograničenja. Postoje stvari koje ne želim dozvoliti; Ne želim ih na društvenim mrežama - rekao je. Apple je inače nedavno obećao da će pomoći u borbi protiv ovisnosti o iPhoneu i gadgetima. 

Cook nije jedini od šefova tehnoloških divova koji su limitirali tehnologiju djeci i bližnjima. Bill Gates svojoj djeci nije dao da koriste pametne telefone dok su bili mlađi od 14 godina, a Steve Jobs svojoj djeci nije dao da koriste iPad kad je predstavljen 2010. godine.

Komentari (10)
  • Tako i moja susjeda pravi specijalne palačinke koje ona neće jesti.

    22. 1. 2018,   19:29
  • pa će neko reć da naši nisu vizionari... kod nas projektori najjači komadi tehnologije :)

    22. 1. 2018,   12:50
  • a zašto mu neda na fejs?

    22. 1. 2018,   13:12