Obavijesti

Tech

Komentari 1

Avatar auto, leteći Uber... Ovo su najluđi automobili u Vegasu

Avatar auto, leteći Uber... Ovo su najluđi automobili u Vegasu
9

Svoj pri auto predstavio je i Sony, no njihov je još umjeren i realan u odnosu na ludosti poput Mercedesovog "auto organizama" iz svijeta Avatara ili Hyundaijevog letećeg Ubera kao rješenja prijevoza budućnosti

VIDEO

Sajam potrošačke elektronike CES u Las Vegasu spektakularna je priredba na kojoj posjetitelji mogu vidjeti sva čuda moderne tehnologije, od inteligentnih tostera preko savitljivih mobitela do robota s umjetnom inteligencijom koji mogu funkcionirati i u svemiru. A posljednjih nekoliko godina CES je prava poslastica i za ljubitelje automobila, barem one koji vole neobične oblike, napredne tehnologije i futurističke ideje od kojih će samo rijetke ikada dobiti neku praktičnu primjenu. Mnogi poznati proizvođači automobila svoje su adute izložili u Las Vegasu i ove godine, a njima su se produžili automobilski „anonimci“ i neočekivano jedna velika svjetska korporacija od koje nitko nije očekivao da bi se mogla uključiti u industriju automobila, japanski Sony. Donosimo pregled najzanimljivijih automobilskih novosti s CES-a.

Sony Vision-S


Proizvođač televizora i igraćih konzola predstavio je svoj prvi automobil. Riječ je o konceptu Vision-S koji očitu uvelike cilja na modele Tesle. Ima dva motora po 272 KS, do 100 km/h juri za 4,9 sekundi i postiže 240 km/h. Auto je prepun raznih tehnologija za pomoć u vožnji. Sony nije potvrdio niti opovrgnuo glasine da bi auto mogao u serijsku proizvodnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mercedes Vision AVTR Concept


Mercedes je predstavio automobil koji je inspiriran filmom Avatar. Zamišljen je kao svojevrsni živi organizam i veza između čovjeka, stroja i prirode. Auto može očitati puls vlasnika i „poslati“ ga na izlet u virtualni svijet putem velikih zaslona. Ima električni pogon 476 KS i doseg 700 km.

Hyundai Uber Rideshare Air Taxi Concept


Hyundai je na CES-u prikazao svoju verziju prijevoza u budućnosti. Njen dio je i ovaj autonomni zrakoplov koji može slijetati okomito. Ovo je još samo jedna u nizu koncepata svojevrsnih „osobnih letjelica“ koje su za sada još uvijek u „fazi zamišljanja“ te je teško da će se ikada realizirati.

Honda Augmented Driving Concept


Hondinom idejom za budućnost može upravljati vozač no to je i autonomni sustav koji je u svakom trenutku spreman potpuno preuzeti upravljanje. Autom se upravlja pomoću novog inovativnog upravljača. Još jedan autonomni auto u vrijeme kad postaje sve jasnije da su upotrebljivi potpuno autonomni automobili još desetljećima daleko od realizacije.

Fisker Ocean


Ovo za razliku od većine noviteta na CES-u nije koncept već auto koji bi uskoro trebao postati serijski. Električnim automobilom tvrtka Fisker, inače jedan od pionira moderne hibridne elektromobilnosti, namjerava pokvariti planove Tesli. Ima doseg 480 km, do 100 km/h stiže za 2,9 sekundi, a na tržište stiže u drugoj polovici 2021. godine. Stajat će od 37.499 dolara plus porezi.

Chrysler Airflow


Američka marka u tridesetim godinama prošlog stoljeća je imala auto istog naziva koji je po mnogočemu bio daleko ispred konkurencije. Novi konceptni Airflow cilja isto na to. Izgleda spektakularno, no dalje od konceptne verzije neće niti ovaj model o kojem Chrysler ne otkriva gotovo nikakve podatke.

BMW i3 Urban Suite


Na osnovi malog i vremešnog električnog automobila nastao je fascinantni koncept koji pruža apsolutni luksuz i mnogo mjesta. Prednjeg suvozačevog sjedala nema, na njegovom mjestu je svojevrsni električno namjestivi tabure kojeg koristi osoba sa stražnjeg sjedala. U autu je još sjedala vozača i stol za putnika iza njega, mnogo napredne tehnologije i 5G mreža. BMW je proizveo 20 primjeraka i njima prevozi ljude u Las Vegasu za vrijeme trajanja CES-a.

RinSpeed MetroSnap


Švicarska tvrtka šokirala je svojim maštovitim vozilima na salonu u Ženevi još prije nego je CES stekao svjetsku popularnost. Riječ je o autonomnom vozilu namijenjenom za prijevoz putnika i pošiljaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje