Obavijesti

Tech

Komentari 186

Povijesni uspjeh: Balkanci su šokirali svjetske CS: GO prvake

Povijesni uspjeh: Balkanci su šokirali svjetske CS: GO prvake

Balkanska eSport momčad CR4ZY zaradila je plasman na najprestižniji Counter-Strike: Global Offensive turnir na svijetu nakon što je šokirala puno razvikanije protivnike iz Švedske.

VIDEO

CR4ZY, pretežito balkanski eSport tim s njemačkom adresom koji se već godinama profesionalno natječe u igri Counter-Strike: Global Offensive, sinoć je ostvario povijesni uspjeh eliminacijom puno razvikanijeg protivnika na posljednjem StarLadder Europe Minor turniru.

Momčad koja je do prošlog mjeseca bila poznata kao Valiance, a do kraja 2017. kao Binary Dragons, savladala je švedski Fnatic impresivnom 2:0 pobjedom u klasičnom "najbolji od tri" formatu. Treća igra nije bila potrebna jer sastav koji je brojao tri srpska, jednog finskog i jednog litvanskog igrača slavio je na obje mape s kojima je jučerašnji okršaj počeo - levelima Train i Dust II.

Za dramatičnu završnicu zaslužan je bio jedan od najiskusnijih članova CR4ZY-ja: Nestor Tanić, poznatiji po svojem online nadimku LETN1. Okršaj s Fnaticom okončao je kirurški preciznom eliminacijom čak trojice suparnike s jednako toliko hitaca u svega nekoliko sekundi. Taj majstorski potez i čisto ludilo koje je uslijedilo možete pogledati u nastavku.

Pogledajte reakcije igrača koji su upravo izbacili najuspješniju CS: GO ekipu u povijesti Valveovih Majora

CR4ZY je ovom pobjedom osigurao plasman na StarLadder Berlin Major 2019, drugi ovogodišnji i 15. sveukupno CS: GO Major turnir koji sponzorira gaming gigant Valve, ujedno i kreator ovog kultnog serijala pucačina iz prvog lica. Najveće događanje na Counter-Strike sceni u 2019. ima nagradni fond od vrtoglavih milijun američkih dolara, pola od čega ide timu koji osvoji naslov prvaka svijeta.

Svježe eliminirani Fnatic inače dijeli rekord najuspješnije CS: GO momčadi na ovim natjecanjima s danskim Astralisom; obje ekipe imaju po tri titule svjetskih prvaka, tako da je CR4ZY svojom subotnjom pobjedom priredio nemali šok za svoje protivnike i eSport scenu općenito. StarLadder Berlin Major 2019 počinje 23. kolovoza trodnevnom New Challengers fazom u kojoj će pola od 16 timova, uključujući i CR4ZY, igrati za plasman u New Legends stadij natjecanja gdje će se suočiti s osam još bolje rangiranih profesionalnih CS: GO sastava.

Pokretanje videa...

Esports Prvenstvo Hrvatske Teaser 00:20

Završnica je pak zakazana za 8. rujna, a osam najboljih momčadi zaradit će mjesto u New Legends ždrijebu sljedećeg CS: GO Majora koji će se održati na proljeće 2020. CR4ZY, čiji je sadašnji menadžer Hrvat Alen Šola, trenutačno je rangiran kao 18. najbolja CS: GO ekipa na svijetu.

Balkanska eSport scena tako nastavlja jačati, što zbog međunarodnih uspjeha poput ovog, što zahvaljujući regionalnim inicijativama kao što je Esports Prvenstvo Hrvatske, naše prvo natjecanje usredotočeno na promoviranje domaćeg gaminga kao ozbiljnog sporta te industrije ogromnog ekonomskog potencijala, kako za profesionalne igrače, tako i za mnoga druga zanimanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith