Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Balkanski eSports tim CR4ZY na korak do 60 tisuća eura!

Bez obzira na poraz u Berlinu, naš eSports tim CR4ZY nastavlja uzdignute glave i kreće prema Finskoj.

Za manje od deset dana, CR4ZY će se naći na Arctic Invitationalu. Tamo će se uz ekipe FURIA iz Brazila, SJ iz Finske i Cloud9 iz Amerike boriti za nagradni fond od 100 tisuća eura.

Poznatiji po svom bivšem imenu Valiance, ovaj eSports tim ima članove iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Litve i Finske, a cijeli tim vode Hrvati. Prema HLTV-u, oni su trenutno 13. najbolji CS:GO tim na svijetu!

U polufinalu ovog turnira, CR4ZY će igrati protiv tima SJ, koji je pobijedio HAVU na lokalnim kvalifikacijama i tako osigurao svoje mjesto na Invitationalu. Meč između timova FURIA i Cloud9 će odlučiti koji tim će biti drugi finalist.

Ako CR4ZY, koji su trenutno apsolutni favoriti, dođu i samo do drugog mjesta, osvojit će 20 tisuća eura, no ako uspiju doći do pobjede tim će biti bogatiji za čak 60 tisuća eura. Takav uspjeh bi im možda i donio plasman na top 10 timova svijeta. Arctic Invitational će se održati u subotu 14. rujna i traje samo taj jedan dan. Polufinale u kojem gledamo naše počinje u 15, a finale u 20 sati.

U vezanim vijestima, Esports prvenstvo Hrvatske uskoro ulazi u svoj posljednji mjesec koji služi kao uvertira zagrebačkom finalu planiranom za sredinu listopada, a niti premijerno izdanje ovog državnog natjecanja ne nedostaje ne oskudijeva dramom.

Komentari (3)
  • Samo naprijed. I kada je poraz mora se ustati i ponovo pokušati. Samo što u Hrvatskoj nema ni jedno poduzeće da ti bude sponzor za turnir u video igrama. Koliko sam pokušao i to velike firme i banke sam pokušao da mi budu sponzori. To niko neće da bude. Zar je toliko teško dobiti sponzorstvo za takmičenje. Izgledi da u Hrvatskoj ni za jednu firmu nije za reklamu da imaju na turnirima. Bolje bi bilo da s eokrenimo strancima, a ako neće ni jedna firma iz Hrvatske da bude sponzor. To je greška samih firmi jer nisu razmislil o reklami.

    5. 9. 2019,   21:21
  • koja igra je u pitanju?? a jeste nobovi! 😂😂

    5. 9. 2019,   15:57