Obavijesti

Tech

Komentari 16

'Banana' nije zadnja, Nokia bi mogla vratiti cijeli niz legendi

'Banana' nije zadnja, Nokia bi mogla vratiti  cijeli niz legendi
9

HMD Global u Beču je nakon sajma u Barceloni predstavio detaljno svoju novu paletu mobitela, među kojima se izdvaja Nokia 6 u zlatnoj sredini te Nokia 8110 koja najavljuje nove retro telefone

VIDEO

Tek smo na početku stvaranja pametnih telefona. Nokia ima puno legendarnih telefona i sigurno ćemo razmisliti da još koji vratimo na tržište. Nastavit ćemo suradnju s Zeissom na razvoju kamera. Nokia 3310 nam je pomogla da budemo prvi medu običnijim mobitelima, rekao je Florian Seiche, izvršni direktor HMD Globala.

Nakon što su prošli tjedan u Barceloni predstavili pet novih mobitela, HMD Global je u srijedu u Beču novinare pobliže upoznao sa svojim uređajima. 

Prvi telefon kojeg su pokazali bila je legendarna ikona Nokia 8110 poznata kao banana koju je u filmu Matrix koristio Keanu Reeves. Uređaj će raditi na 4G mreži s KaiOS operacijskim sustavom, ali i pristupom najpopularnijm aplikacijama, pa nećemo biti zakinuti. Stiže u tradicionalnoj crnoj i banana žutoj boji, a tu je i obožavana igrica Zmija. U trgovine stiže u svibnju, a preporučena cijena mu je 79 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi mobitel, Nokia 1 radi na najnovijem Android Oreo sustavu. Ima četverojezgreni procesor na 1,1 GHz s 1 GB RAM-a, prednju i stražnju kameru od 2 i 5 megapiksela, konekciju na 4G, a u njega stanu i dvije SIM kartice. Kapacitet baterije je 2150 mAh, a stiže u dvije boje, crvenoj i plavoj. Svojoj Nokiji 1 možete mijenjati i maskice u četiri boje, azurno plavu, sivu, žutu i rozu. Preporučena cijena maskica je 7,99 $, a uređaja 89 $.

 

Nova Nokia 6 opremljena je Qualcomm Snapdragonom 630 i 60 posto je brža od  nagrađivanog prethodnika. Izrađena je od aluminija, ima ekran od 5,5 inča i bateriju od 3000 mAh koja se do 50 posto jačine napuni za svega 30 minuta. Stražnja Zeiss kamera ima 16 megapiksela, a kamera za selfije ima 8 megapiksela. Zahvaljujući dual-sightu istovremeno se može snimati s obje. Stiže u tri boje (crna koža, bijelo željezo i plavo zlato). Imat će dvije konfiguracije, 3/32 GB bit će dostupna od travnja, te kasnije stiže verzija od 4/64 GB. Preporučena cijena je 279 eura.

Nokia 7 plus s baterijom od 3800 mAh će raditi dva dana uz jedno punjenje. Ima ekran od 6 inča trenutačno popularnog omjera 18:9 u Full HD+ (1080x2160) rezoluciji. Za brzinu se brine Qualcomm Snapdragon 660 uz 4 GB radne memorije. Stražnje dvije Zeiss kamere od 12 i 13 megapiksela zadužene su za stvaranje vrhunskih fotografija i videa, a ništa lošiji neće biti ni vaši selfiji jer prednja kamera ima 16 megapiksela. Moći će se nabaviti u tri boje, crnoj, bijeloj te bakrenoj koja će prva biti dostupna početkom travnja. Preporučena cijena je 399 eura.

Za kraj predstavili su svoj premium proizvod, Nokiju 8 Sirocco uređaj koji je pokriven zakrivljenim staklom koji se spaja s nehrđajućim čelikom. Veličina ekrana je 5,5 inča a ima ultra tanak izgled. Kamere od 12 i 13 megapiksela stvoriti će odlične fotografije i u uvjetima lošijeg svjetla, a odličan mikrofon ulovit će sve od najtišeg šapta do najglasnijeg rock koncerta. Uređaj ima 6 GB RAM-a i 128 GB memorije, a pokreće ga Qualcomm Snapdragon 835.  Također, ovo je prva Nokia koja će se moći puniti bežično. U trgovine stiže početkom travnja , a preporučena cijena je 749 eura. Na sve uređaje naravno treba nadodati cijenu PDV-a i maržu trgovaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković