Obavijesti

Tech

Komentari 11

Baterija iPhonea kratko traje? Ovako ćete joj produljiti život

Baterija iPhonea kratko traje? Ovako ćete joj produljiti život
2

Vlasnici starijih iPhonea koji su nadogradili telefone na iOS 11 žale se i da im baterija traje puno kraće. Razloga može biti puno, no sami možete pomoći da izvučete više vremena od telefona

VIDEO

Nakon nadogradnje na iOS 11 mnogi korisnici iPhonea požalili su se kako im baterija traje puno kraće. Probleme je malo ublažila nadogradnja koja je brzo stigla, no ako vas i dalje brže pražnjenje telefona, u nastavku donosimo korisne savjete koji bi mogli pomoći s oporavkom. 

Baterija


Moguće je da neka od aplikacija nakon nadogradnje stvara probleme i da je aktivna i dok ne koristite telefon te tako troši bateriju. U postavkama baterije (na dnu ekrana) možete provjeriti razliku između vremena korištenja i standbya od posljednjeg punog punjenja i ta bi razlika trebala biti velika. Ako nije, to ukazuje na problem.
Jedan od mogućih problema je email. U postavkama pošte kliknite na račune pa na dohvati nove podatke. Ako vam je automatski uključeno da pošta dohvati nove poruke kad je to moguće, probajte to isključiti i prebaciti da ih dohvati svakih 15 ili 30 minuta. Druga opcija je i da poruke povlačite ručno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Aplikacije
Brojne aplikacije rade stalno u pozadini, čak i kad ih ne trebate. Krenete li u postavke baterija, vidjet ćete koje su vam aplikacije u proteklih 24 sata ili tjedan dana najviše trošile bateriju. Naravno, najjednostanvije je da obrišete one koje najviše potrošite, ali budimo realni, Messenger i slični servisi su nam i najpotrebniji. No odete li na Općenito i Osvježavanje aplikacija u pozadini, ovo možete potpuno isključiti ili postaviti samo određene aplikacije kojima ćete dati dozvolu da rade. Ako ste uočili da neka aplikacija uporno stvara probleme, možete je pokušati deinstalirati, ponovno je skinuti i resetirati uređaj, što bi ponekad moglo popraviti stvar. 

Lokacijske usluge
GPS, Bluetooth, mobilne mreže, sve se to koristi kako bi vaš telefon mogao odrediti gdje se nalazi u svijetu. Odete li na Postavke-Privatnost-Lokacijske usluge, moći ćete odabrati koje aplikacije i kada smiju koirstiti lokacijske ulsuge. Ili jednostavno poptpuno isključiti lokacijske usluge za sve aplikacije. 

Siri i vizualni detalji
Ekran je najveći potrošač baterije i svaka sekunda koju provede uključen troši vašu bateriju. U kontrolnom centru možete smanjiti njegovu svjetlinu, a u postavkama možete postaviti da vam se ekran automatski zaključa na što manje vrijeme koje možete podnijeti. U postavkama Siri moći ćete isključiti i osluškivanje na njenu aktivacijsku komandu 'Hej Siri'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju