Obavijesti

Tech

Komentari 18

Battlefield 5 donosi vojnikinje i vraća se u Drugi svjetski rat

Battlefield 5 donosi vojnikinje i vraća se u Drugi svjetski rat
3

Kao što je to bilo za BF1, tako i sada neupućeni fanovi napdaju igru i tvrde da nije bilo vojnikinja u Drugom svjetskom ratu. Inače prva najava nije potpuno oduševila fanove igre koja donosi ogroman niz noviteta

VIDEO

Nakon što su nas u Battlefieldu 1 vratili u Prvi svjetski rat, kreatori slavne pucačine odlučili su igrati na kartu nostalgije i popularnost Battlefielda 1942, pa će nas sljedeća igra opet vratiti u najpopularnije okruženje za pucačine - Drugi svjetski rat. 

Kao u prethodniku imat ćemo mod ratnih priča (War Stories), ali s novim i manje poznatim detaljima brutalnog ratovanja. Tako bi mogli vidjeti razoreni Rotterdam, ali i područja poput sjeverne Afrike, unutrašnjosti Francuske, a konceptne fotografije pokazale su i da bi mogli ratovati u snijegom okovanoj Norveškoj. Combined Arms je co-op mod za najviše četiri igrača koji bi trebao, kako navode kreatori igre, biti nešto između kampanje za jednog igrača i multiplayera. Battlefield je već poznat po realističnom prikazu uništavanja različitih objekata, a fizika bi trebala biti još naprednija. Izgleda da će i kretanje po različitim podlogama imati utjecaj, no kakav još treba vidjeti u samoj igri. 

Prva najava, ali i promo fotografije otkrivaju kako će u igri biti i ženskih likova koji će se boriti, a upravo zbog toga igra je dočekana pohvalama. Slično se dogodilo i prije dvije godine kad su na glavnim fotografijama promovirali crnog vojnika. No, kao što je tada bilo onih koji su potpuno pogrešno tvrdili da nije bilo crnaca u Drugom svjetskom ratu i danas se ponavljaju online komentari onih koji su propustili koji sat povijesti te su se našli prigovarati na račun "povijesne netočnosti" i korištenja vojnikinja.

Igra ove godine prolazi kroz niz promjena kojima uvode novitete koji su proslavili i druge igre (poput Fortnitea). U multiplayeru ćemo i dalje uživati u osnovnim modovima, a u DICE-u naglašavanju igranje u timovima kao ključ preživljavanja. Slušanje naredbi vođe tima donijet će nam bodove, koje tim može potrošiti na razna posebna vozila ili napade. Timovi će biti važni i za preživljavanje jer igračima se zdravlje neće vratiti na maksimum, a i streljiva neće biti posvuda. Oslanjat ćemo se na liječnike i support koji će davati opremu ili ćemo morati na postaje za opskrbu. Svaki će igrač, po uzoru na Fortnite, moći i graditi stvari poput rova ili zaštitnog zida.

Još jedna od promjena je i da igra više ne bi trebala forsirati igrače da kupuju ekspanzije kako bi dobili nove mape i oružja, već će to dolaziti kao nadogradnje, no mikrotransakcije će biti prisutne, ali najvjerojatnije za uređivanje likova.

Prije dvije godine u otprilike isto vrijeme izašle su najave za Battlefield 1 i Call of Duty: Infinite Warfare. Prvi je dočekan pohvalama i oduševljenjem, dok su Call of Duty fanovi sasjekli u komentarima i svoje osjećaje pokazali tipkom 'ne sviđa mi se' na YouTubeu. U sličnoj je situaciji sada i Battlefield 5 koji je dočekan podijeljenim reakcijama, a jedan od mogućih razloga je i prikaz vojnika u najavi i fotografijama gdje se mogu vidjeti s oslikanim licima u bojama. 

Igra izlazi 19. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije