Obavijesti

Tech

Komentari 0

BEK : Do kraja godine još 20 novih beplatnih knjiga na netu

BEK : Do kraja godine još 20 novih beplatnih knjiga na netu
1

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] početkom 2001. pokrenulo je projekt Besplatne elektroničke knjige [BEK]. U ponedjeljak su najavili objavu novih naslova

VIDEO

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] do kraja ove godine bit će objavljeno 14 probranih naslova suvremene hrvatske književne produkcije u bibliotekama Online i Mali rakun, te još šest naslova istaknutih riječkih autorica i autora u novom kolu biblioteke 'elektroRI', izvijestio je u ponedjeljak Društvo za promicanje književnosti na novim medijima.

U okviru pjesničkog bloka, koji će se objaviti u svibnju, nove su zbirke 'Zašto? Zato.' Jelene Osvaldić, za koju je autorica 2014. dobila nagradu Ivan vitez Trnski za najbolji neobjavljeni rukopis autora do 35 godina, 'Mamasafari' nagrađivane pjesnikinje Olje Savičević Ivančević, 'Bršljan' Krešimira Bagića, višestruko nagrađivanog pjesnika, te 'Koncepcija vrta' Ivana Babića, za koju je autor 2015. dobio nagradu Tin Ujević. Pjesnički blok bit će objavljen u svibnju.

Iz ženskog proznog bloka u rujnu se očekuje zbirka priča 'Znam li ja gdje živim' Aide Bagić, roman 'Mitohondrijska Eva' Mihaele Gašpar Đukić, koji je proglašen najboljim proznim rukopisom na 7. anonimnom natječaju osječkog ogranka Matice hrvatske 2012. godine, roman 'Spavaš li? Aleksandre Kardum, koji je dobio nagradu Fran Galović za najbolje prozno djelo na temu podvojenog identiteta, roman 'Nebeski biciklisti' višestruko nagrađivane spisateljice, prevoditeljice, esejistice i urednice Irene Lukšić, te prozni zapisi 'Posudi mi smajl' Nore Verde.

Muški prozni blok u studenom donosi roman 'Sanjao sam slonove' Ivice Đikića, za koji je dobio nagradu roman@tportal za 2012. godinu, roman 'Wonderland' Marinka Koščeca, za koji 2003. dobio VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, zbirku priča 'Groblje manjih careva' višestruko nagrađivanog i prevođenog prozaika Zorana Malkoča, zbirku priča 'Rajske ptice' Nevena Ušumovića, koji je uvršten u niz domaćih i inozemnih izbora i antologija kratke priče, te roman 'Lunapark' Tomislava Zajeca, istaknutog prozaika i višestruko nagrađivanog dramskog pisca.

Uz financijsku potporu Grada Rijeke, DPKM će u kolovozu objaviti novo kolo biblioteke "elektroRI“ u okviru koje se objavljuju naslovi istaknutih riječkih autorica i autora.

Novo kolo obuhvaća četiri prozna i dva pjesnička naslova: roman 'Svitanje na zapadu' Igora Beleša, povijesni roman 'Tragovi goveda' Mladena Blaževića, nagrađivanu zbirku kratkih proza 'Ništa za pisati kući o' Envera Krivca, nagrađenu zbirku pjesama 'Aleatorika disanja' Sebastiana Antonia Kukavice, roman 'Troslojne posteljine' Dunje Matić te poemu 'Avenija: dokument jednog vremena i međuprostora' riječkog autora koji objavljuje pod pseudonimom skarlet_p.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'
Sve nas je manje: 'Treba nam ozbiljna reforma obrazovanja, ali to nije glavni problem'
STRUKA ZABRINUTA

Sve nas je manje: 'Treba nam ozbiljna reforma obrazovanja, ali to nije glavni problem'

Hrvatska obrtnička komora okupila je stručnjake u raspravi o strukovnom obrazovanju. Svi su složni, strani radnici ne mogu zamijeniti naše mlade školovane za obrtnička zanimanja. No uvjeti nisu dovoljno dobri